Μητσοτάκης προς βουλευτές και υπουργούς ΝΔ: Δώστε το μισό μισθό σας για τον Covid-19

Πρόταση – κάλεσμα προς όλους εκλεγμένους της Νέας Δημοκρατίας να καταβάλλουν το 50% του μισθού τους στην εκστρατεία καταπολέμησης του κορωνοϊού απηύθυνε μέσω του λογαριασμού του στο Facebook ο πρωθυπουργός, γράφοντας:

«Όπως η κυβέρνηση πρώτη κινητοποιήθηκε με τολμηρά μέτρα κατά της πανδημίας, έτσι και ο πολιτικός κόσμος της χώρας μας πρέπει να σταθεί στην πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης.

Σε μία συμβολική πρωτοβουλία, λοιπόν, καλώ όλους τους βουλευτές της Ν.Δ όπως και τους υπουργούς και υφυπουργούς να καταθέσουν για τους επόμενους δύο μήνες το 50% του μισθού τους στη μάχη εναντίον του Κορονοϊού. Τα ποσά αυτά θα κατευθυνθούν στον ειδικό λογαριασμό για τον Covid-19.

Απέναντι στην υγειονομική απειλή όλοι είμαστε ίσοι. Όμως στη μάχη απέναντί της, ο καθένας οφείλει να προσφέρει ανάλογα με τις δυνάμεις του. Είμαι σίγουρος ότι την επιλογή αυτή θα ακολουθήσουν και τα άλλα κόμματα».

σ.σ. μέχρι την ώρα που αναρτάται το παρόν [30-3-2020], από τον Έβρο τη θετική τους απάντηση στον πρωθυπουργό δημοσιοποίησαν ο Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Σταύρος Κελέτσης και ο Χρήστος Δερμεντζόπουλος με σχετικές αναρτήσεις τους στο Facebook, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έως το βράδι θα οριστικοποιηθούν και οι διαδικασίες της Βουλής για να γίνει η σχετική κράτηση από όσους ενδιαφέρονται να αποδεχτούν την κυβερνητική πρόταση.

 

{Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr/, 30/3/2020}