Μητρόπολη Ξάνθης: Δήθεν “μοναχοί” εξαπατούν πιστούς στο “Ησυχαστήριο” του Γέρακα

Για αντικανονικούς και καθηρημένους κληρικούς που εμφανίζονται ως “μοναχοί” και φορούν ράσα χωρίς να είναι, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Ξάνθης. Όπως κάνει γνωστό τα σοβαρά περιστατικά εξαπάτησης πιστών από αυτοαποκαλούμενους “μοναχούς” λαμβάνουν χώρα στο λεγόμενο “Ησυχαστήριο Αγίου Πορφυρίου” στο Γέρακα Ξάνθης. Σημειώνεται ότι το εν λόγω “Ησυχαστήριο” έχει απασχολήσει και πάλι τη Μητρόπολη που είχε καταγγείλει δήθεν “θαύματα” που επικαλέστηκαν κάποιοι πιστοί.

Aναλυτικά η ανακοίνωση της Μητρόπολης:

Η Ιερά Μητρόπολις Ξάνθης και Περιθεωρίου υπενθυμίζει στον ευσεβή λαό της Ξάνθης και της ευρύτερης περιοχής ότι η αυτοαποκαλούμενη «Γερόντισσα Άννα» που εγκαταβιώνει στο λεγόμενο «Ησυχαστήριο Αγίου Πορφυρίου» στο Γέρακα Ξάνθης εξαπατά τον λαό αφού φέρει τα ράσα χωρίς να είναι μοναχή, γεγονός που εμπράκτως έχει παραδεχθεί και η ίδια, όπως μπορούμε να γνωρίζουμε. Ενημερώνουμε επίσης ότι στο «Ησυχαστήριο» «ιερουργούν» καθηρημένοι και αντικανονικοί «κληρικοί» όπως οι: «Αρχιμανδρίτης» Ειρηναίος Σιναμίδης από την Ροδόπη και «Αρχιμανδρίτης» Ιωάννης Καρασακαλίδης από την Αλεξανδρούπολη. Επομένως πάντα τα εκεί τελούμενα Μυστήρια είναι άκυρα και αντικανονικά.

Επίσης εν όψει της «Πανηγύρεως» που θα τελέσει την Παρασκευή 3/5/2019 έχει προσκαλέσει ως ομιλητή έναν πρώην μοναχό της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Πρεβέζης, ονόματι Μωυσή, ο οποίος έχει αυτοανακηρύξει τον εαυτό του ως προφήτη ενώ παριστάνει τον υπέρμαχο και τιμητής της Ορθοδοξίας, κατηγορώντας την Εκκλησία της Ελλάδος και τους Επισκόπους της ως αιρετικούς…Τον ίδιο ολισθηρό δρόμο έχει επιλέξει και η αυτοαποκαλούμενη «Γερόντισσα Άννα» με σκοπό και επιδίωξη να δημιουργεί οπαδούς.

Επισημαίνουμε προς όλους ότι προσκεκλημένος της δήθεν «Γερόντισσας Άννας» που εμφανίζεται ως μοναχός Μωυσής, δεν φέρει πλέον την ιδιότητα του μοναχού, δεν ανήκει στην αδελφότητα της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Πρεβέζης, ούτε στην Εκκλησία. Υποδεικνύουμε λοιπόν στο πλήρωμα της τοπικής μας Εκκλησίας να αποφεύγουν τόσο το λεγόμενο «Ησυχαστήριο Αγίου Πορφυρίου Γέρακα» όσο και τους πλανεμένους προσκεκλημένους του.

(Εδώ βίντεο του “μοναχού” που αυτοανακηρύχθηκε “προφήτης” και κοινοποίησε η Μητρόπολη)

{Πηγή δημοσίευσης: https://xanthi2.gr/, 1/5/2019}