Μία κίνηση προσφοράς από παιδιά για παιδιά

Το «Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Κομοτηνής, Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος» συγκέντρωσε σχολικά είδη για την νέα χρονιά

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά οι Κομοτηναίοι στήριξαν ενεργά το «Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Κομοτηνής, Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος» σε εκδήλωση στο πλαίσιο της δράσης «Καινούρια χρονιά, καινούρια σχολικά!» που πραγματοποιήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου.

Αξιοσημείωτη ήταν η συνεισφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων Κομοτηνής, του παιδικού τμήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Θρακών, της Ομάδας Μαμάδες Νομού Ροδόπης και των υπεύθυνων του Εμπορικού Κέντρου Kosmopolis για τη χορηγία της εκδήλωσης.

Ανάμεσα στους εθελοντές βρέθηκαν και μικρά παιδιά που συμμετείχαν σε ομαδικές ψυχαγωγικές δράσεις του  θεματικού εκπαιδευτικού εργαστηρίου με θέμα «Προσφέρω, συμμετέχω, δημιουργώ…» προσφέροντας ταυτόχρονα σχολικά είδη για τους συνομηλίκους τους.

Οι νεαροί συμπολίτες μας παρέδωσαν μαθήματα ανθρωπιάς με τον τρόπο που αγαπούν και προσφέρουν. Χωρίς ιδιοτέλεια, χωρίς δεύτερες σκέψεις και σκοπούς συγκίνησαν δίνοντας απλόχερα τη βοήθειά τους σε αυτόν που την χρειάζεται.

Φελίνα Καζάκου «Η προσπάθεια έχει αποδειχθεί πολύτιμη»

Όπως πληροφόρησε η πρόεδρος, κ. Φελίνα Καζάκου πρόκειται για μία μια πρωτοβουλία, η οποία υλοποιείται εδώ και τρία χρόνια. Φέτος, ωστόσο, η δράση είχε μεγαλύτερη συμμετοχή και δημιουργικό χαρακτήρα, μιας και τα παιδιά μπόρεσαν να απασχοληθούν και να ψυχαγωγηθούν στο δίωρο θεματικό εκπαιδευτικό εργαστήριο με θέμα το περιβάλλον και την οικολογία που πλαισίωνε την εκδήλωση.

Ευχαριστώντας θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχή συγκέντρωση των σχολικών ειδών η ίδια υπερτόνισε ότι «η βοήθειά τους για όλους εμάς είναι σημαντική και ουσιαστική, διαφορετικά τίποτα δεν μπορεί να έχει επιτυχία. Αυτή η προσπάθεια τα τελευταία χρόνια έχει αποδειχθεί πολύτιμη καθώς σχολικά είδη δέχονται όλες οι οικογένειες και τα παιδιά τόσο στην Κομοτηνή, τις Σάπες και την Αλεξανδρούπολη. Πέρυσι μάλιστα στείλαμε αρκετά σχολικά είδη και στην Αθήνα, γιατί τα παιδιά που έχουν ανάγκες δεν παύουν να βρίσκονται παντού».

Χρήστος Τζερνικούδης «Καλλιεργούνται έννοιες όπως “προσφορά, εθελοντισμός, συνεργασία, συλλογικότητα”»

Παρών στην εκδήλωση ο κ. Χρήστος Τζερνικούδης σημείωσε «τα παιδικά τμήματα του συλλόγου μας αγκάλιασαν την πρωτοβουλία. Μέσα από τη δράση δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να ψυχαγωγηθούν, να δημιουργήσουν και να συμμετέχουν. Καλλιεργούνται, λοιπόν, έννοιες όπως “προσφορά, εθελοντισμός, συνεργασία, συλλογικότητα”σε μία εκδήλωση που πηγάζει από παιδιά και προορίζεται για άλλα παιδιά».

Ιδιαίτερα χαρούμενος ο πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Θρακών Κομοτηνής τόνισε πως σε κάθε περίπτωση θα συνεχιστεί η εθελοντική δράση των μελών. Εξάλλου ο ίδιος ανέκαθεν θεωρούσε πως «οι νέοι πρέπει να παίρνουν παραδείγματα από τους μεγαλύτερους, ειδικά στην εποχή μας που οι ανάγκες ολοένα και μεγαλώνουν».

Ελευθερία Μιχέλη Μπότσαρη «Τα παιδιά όλου του κόσμου είναι και δικά μας παιδιά»

Ως εκπρόσωπος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων των δημοτικών σχολείων η κ. Ελευθερία Μιχέλη Μπότσαρη εξέφρασε την αμέριστη στήριξή της στις δράσεις του Κέντρου Στήριξης.

«Τα παιδιά όλου του κόσμου είναι και δικά μας παιδιά. Σήμερα, λοιπόν, αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε σχολικά είδη σε όποιον τα έχει ανάγκη ώστε να μην μείνει κανένας μαθητής χωρίς τα απαραίτητα την νέα σχολική χρονιά» είπε συγκινημένη. Εξάλλου αυτό που πραγματικά έχει σημασία για την ίδια είναι τα παιδιά των Παιδικών Χωριών SOS να αισθάνονται πως υπάρχουν φορείς οι οποίοι καλύπτουν τις ανάγκες τους.

{Πηγή δημοσίευσης: http://paratiritis-news.gr, του Κωνσταντίνου Μαρκενδούδη, 2/10/2018}