Μία γυναίκα που στηρίζει τις μητέρες

Βαρβάρα Μεταλληνού πρόεδρος του συλλόγου Αγκαλιά: "Έχουν γεννηθεί κοντά μας πάνω από 3.000 παιδιά κι αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί η πατρίδα μας έχει πια φοβερή υπογεννητικότητα"

Την ευκαιρία να γνωρίσουμε μία γυναίκα της προσφοράς, είχαμε το βράδυ της Πέμπτης 9 Μαΐου, όταν πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ιδρύματος Παπανικολάου διάλεξη με θέμα «ο ρόλος των γονέων στην ζωή των παιδιών τους». Την διάλεξη συνδιοργάνωσαν η ΔΚΚΕΠΑ Κομοτηνής και η Εταιρεία Θρακικών Ερευνών στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού των Ελευθερίων. Ομιλήτρια ήταν η Βαρβάρα Καλογεροπούλου Μεταλληνού δρ. Θεολογίας – φιλόλογος, συνταξιούχος καθηγήτρια και πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Αγέννητου Παιδιού «Αγκαλιά».

«Ασχολούμαι τα τελευταία 20 χρόνια με την Αγκαλιά, είναι ένας σύλλογος που βοηθάει τη μητέρα και την οικογένεια, να κρατήσουν και να μεγαλώσουν τα παιδάκια τους», είπε στον «Χ» και συνέχισε: «Ο σύλλογος έχει έδρα στην Αθήνα, έχουν γεννηθεί κοντά μας πάνω από 3.000 παιδιά κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για μας, γιατί η πατρίδα μας έχει πια φοβερή υπογεννητικότητα, γι’ αυτό προσπαθούμε όχι μόνο να γεννηθούν αυτά τα παιδιά αλλά να αποτελέσουν και ολοκληρωμένες προσωπικότητες στην κοινωνία».

Δεν έκρυψε ότι «η Πολιτεία δεν μας βοηθάει αλλά μας βοηθούν τα ευαισθητοποιημένα μέλη της Πολιτείας. Μόνο από την αγάπη του κόσμου και τις δικές μας δραστηριότητες, αποκτούμε χρήματα για τα έξοδά μας». Και τα έξοδα είναι σε τακτική βάση, καθώς σε εβδομαδιαία περίοδο δίνουν γάλατα, πάνες, παιδικές τροφές και τις άλλες ανάγκες που προκύπτουν, καθώς και φιλοξενία αν χρειαστεί.

Μεταφέροντας το μήνυμά της μέσα από τις σελίδες του «Χ», η κα Καλογεροπούλου Μεταλληνού ζήτησε «να δούμε την φοβερή υπογεννητικότητα που έχουμε, να ενωθούμε, να αλληλοβοηθηθούμε και να φέρουμε την πατρίδα μας ξανά στο μεγαλείο που έχει αποκτήσει ανά τους αιώνες».

{Πηγή δημοσίευσης: http://paratiritis-news.gr/, του Διονύση Βοργιά, 11/5/2019}