«Τα μουσικά τετράδια ανοίγουν» και 100 μαθητές ανεβαίνουν στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής

Μαίρη Κοσμίδου: "Είναι τιμή μας να μας εμπιστεύονται το Μέγαρο Μουσικής, ώστε να ανοίξουμε ως Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, τα μουσικά μας τετράδια" – Συναυλία μαθητών από σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

«Τα μουσικά τετράδια ανοίγουν» και 100 μαθητές ανεβαίνουν στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής. Πρόκειται για μουσική εκδήλωση που διοργανώνεται την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. “Είναι τιμή μας να μας εμπιστεύονται το Μέγαρο Μουσικής, ώστε να ανοίξουμε ως Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, τα μουσικά μας τετράδια. Υποσχόμαστε ότι αυτός ο υπέροχος χώρος, αν μας δοθεί ξανά θα ανοίξουμε κι άλλα “τετράδια””, είπε η προϊσταμένη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης Μαίρη Κοσμίδου.

«Τα μουσικά τετράδια ανοίγουν» συγκεκριμένα από τα γυμνάσια της Κομοτηνής 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, από το Μειονοτικό Γυμνάσιο/Λύκειο και από το Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο της Κομοτηνής. Οι μαθητές και μαθήτριες της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης ανοίγουν τα μουσικά τους τετράδια, παίζουν μουσική, τραγουδούν και μας προσκαλούν στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής την ερχομένη Κυριακή 3 Φεβρουαρίου το απόγευμα στις 19.00. Η αίθουσα του Μεγάρου θα φιλοξενήσει μουσικές των Χατζηδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Σαββόπουλου, Λοΐζου, Μαρκόπουλου, Χατζηνάσιου, Λεοντή, Παπακωνσταντίνου, Αρβανιτάκη, Βαρελά και άλλων συνθετών, καθώς και παραδοσιακά τραγούδια. Τους μαθητές και τις μαθήτριες συντονίζουν αντίστοιχοι οι εκπαιδευτικοί Γιώργος Πενέτης, Ζαχαρίας Ζαχούλης, Χρήστος Ναλμπάντης, Άννα Γακίδου, Μεχμέτ Μουσταφά και Ηλίας Ιωαννάκης. Ο Ιωάννης Σιγούρος υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης επιμελήθηκε την αφίσα της εκδήλωσης και Αικατερίνη Σχοινά υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης συνέβαλε στην αρτιότητα της διοργάνωσης.

“Οι μαθητές θα δείξουν την υπέροχη δουλειά που γίνεται μέσα στα σχολεία, την αθόρυβη, αλλά δημιουργική δουλειά. Γι’ αυτό καλούμε όλους να ακούσουμε τους μαθητές μας, οι οποίοι θα παίξουν και θα τραγουδήσουν μουσικές από τον σύγχρονο ελληνικό χώρο, αλλά και διασκευασμένα παραδοσιακά”, έκανε γνωστό η κα Κοσμίδου, πληροφορώντας παράλληλα ότι πριν την συναυλία θα υπάρχει ένα μικρό εισαγωγικό επιμορφωτικό προς τον κόσμο για το τι είναι ένα Μέγαρο Μουσικής, πως παρακολουθούμε και πως συμπεριφερόμαστε σε έναν τέτοιον χώρο. Κάλεσε την τοπική κοινωνία να αγκαλιάσει “αυτό που το σχολείο θέλει να δείξει, γιατί εμείς ως σχολείο κάνουμε το άνοιγμά μας προς την τοπική κοινωνία. Είναι ένα κάλεσμα, ένα μουσικό γεγονός που πρέπει να αγκαλιάσουμε και να θεσπίσουμε κάθε χρόνο τέτοια εποχή”.

Με αφορμή την μουσική εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, η κα Κοσμίδου ανέδειξε το ρόλο του κτιρίου στην εκπαίδευση “με αυτήν την εκδήλωση θέλουμε να πετύχουμε τα παιδιά μας να μάθουν τον χώρο αυτόν, να τον αξιολογήσουν, να τον εκτιμήσουν, να καλλιεργηθεί μουσική παιδεία στους μαθητές την οποία θα κουβαλήσουν στην συνέχεια ως ενήλικες και συγχρόνως και εμείς να διδάξουμε στους ενήλικες που θα έρθουν να παρακολουθήσουν την συναυλία των μαθητών”. Περαιτέρω ανέδειξε τη θέληση της εκπαιδευτικής κοινότητας “τα παιδιά μας να καλλιεργήσουν τις δεξιότητές μας σε αυτόν τον χώρο, να αναπτύξουν την μουσική και όχι μόνο παιδεία”. Καταληκτικά εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι μαθητές έχουν την θέληση να αναπτύξουν δράσεις στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής.

Η είσοδος στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής είναι ελεύθερη.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr, της Δήμητρας Συμεωνίδου, 2/2/2019}