Μεγάλη τουριστική επένδυση 30 εκατ. ευρώ στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη

Μια ακόμα τουριστική επένδυση υψηλής προστιθέμενης αξίας εισέρχεται σε τροχιά υλοποίησης και αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα του τουριστικού χάρτη της Β. Ελλάδας, τόσο γεωγραφικά όσο και ποιοτικά. Πρόκειται για το Elefthere Seaside Luxury Thermal Spa Resort, τη μεγαλύτερη τουριστική επένδυση στην Αν. Μακεδονία Θράκη.

Μάλιστα, όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νικόλαος Χαρακίδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας KNC Α.Ε, η εν λόγω επένδυση, θα ξεπεράσει τα 30 εκατ. ευρώ και θα αναπτυχθεί σε έκταση 35 στρεμμάτων την οποία έχει μισθώσει η εταιρεία ύστερα από διαγωνισμό της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

H επένδυση των Λουτρών Ελευθερών μπορεί να χαρακτηριστεί ως μία στρατηγική επένδυση διότι αλλάζει τα δεδομένα του τουριστικού χάρτη της Β. Ελλάδας τόσο γεωγραφικά όσο και ποιοτικά. Επίσης, η επένδυση αυτή καλύπτει όλους τους στόχους των τουριστικών κατευθύνσεων της χώρας, όπως του τουρισμού 365 μέρες το χρόνο, της ευεξίας και γενικά του εναλλακτικού τουρισμού, ανάφερε ο κ. Χαρακίδης. Μάλιστα η επένδυση δημιουργεί για την περιοχή 200 μόνιμες θέσεις εργασίας που θα φτάσουν τις 500 στην φάση κατασκευής και 700 έμμεσες.

Στην παρουσίαση του επενδυτικού σχεδίου, τονίστηκε, ότι η επένδυση με ορίζοντα ολοκλήρωσης της πρώτης φάσης το καλοκαίρι του 2021, είναι ο πρώτος σταθμός της KNC στον κλάδο του τουρισμού. Το σύνθετο τουριστικό πολυτελές κατάλυμα Elefthere Seaside Luxury Thermal Spa Resort, 5 αστέρων – που θα διαθέτει και αποκλειστική χρήση παραλίας ενός χιλιομέτρου.

Η λουτρόπολη που θα δημιουργηθεί, θα λειτουργήσει όλο το χρόνο ως All-Inclusive Luxury Resort, που θα αξιοποιήσει και τα 5 υπάρχοντα κτίρια, που θα παραμείνουν θυμίζοντας τη διαχρονικότητα του τόπου. Υπάρχουν 6 πηγές που θα χωριστούν σε δύο ομάδες, με συνολική ποσότητα ιαματικού νερού 275 κυβικών μέτρων την ώρα. Το νερό, θερμοκρασίας 37 – 42 βαθμούς, ενδείκνυται για νευρολογικές, γυναικολογικές και δερματικές παθήσεις.

Στα δωμάτια θα υπάρχουν τρεις διαβαθμίσεις νερού. Κρύο, ζεστό και ιαματικό. Ιαματικό νερό θα έχουν και οι ατομικές πισίνες καθώς ορισμένοι με δερματικές παθήσεις ενδεχομένως να θελήσουν ιδιωτικότητα. Δυνατότητα χρήσης των ιαματικών νερών, θα έχουν όλοι οι πολίτες, που δεν επιθυμούν διαμονή, με ειδικά τιμολογιακά πακέτα. Προβλέπεται επίσης η δημιουργία περιπατητικών και ποδηλατικών διαδρομών στο δάσος της αξιοποιήσιμης έκτασης, για περαιτέρω δραστηριότητες. Το Elefthere Seaside Luxury Thermal Spa Resort, θα αξιοποιήσει και θα προβάλλει περαιτέρω, σημαντικά αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής, σε Δράμα αλλά και Θάσο, όπως τους αρχαιολογικούς χώρους Φιλίππων και Αμφίπολης, τα σπήλαια Αλιστράτη Σερρών και Αγγίτη ή Μααρά, στη Δράμα, τον Εθνικό Δρυμό του Νέστου, το όρος Παγγαίο και το Χιονοδρομικό Φαλακρού.

Τέλος, ενδιαφέρον συμμετοχής στην επένδυση υπάρχει από μεγάλη ινδική εταιρεία, με έδρα το Λονδίνο, καθώς και από άλλους επενδυτικούς ομίλους του εξωτερικού. Ωστόσο, η KNC έχει συνάψει συνεργασία με αθηναϊκό γραφείο για την ανεύρεση επενδυτών και έπειτα για την εκτέλεση της συναλλαγής που αναμένεται να ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες

{Πηγή δημοσίευσης: https://xanthi2.gr, 21/5/2019}