Μεγάλη κινητοποίηση-300 δειγματοληψίες στο Δροσερό Ξάνθης

Μία πολύ μεγάλη και άριστα συντονισμένη κινητοποίηση των φορέων της Ξάνθης από τις 7:00 σήμερα το πρωί στον οικισμό του Δροσερού με σκοπό την λήψη εκατοντάδων δειγμάτων από κατοίκους της περιοχής για να διαπιστωθεί επακριβώς το μέγεθος της επιμόλυνσης από τον κορονοϊό στο συγκεκριμένο οικισμό.

Σύσσωμη η ηγεσία της δημοτικής αρχής με τον γιατρό Ιπποκράτη Καμαρίδη, τον αντιδήμαρχο και υπεύθυνο πολιτικής προστασίας Γιάννη Ζερενίδη, τους αντιδημάρχους Μανώλη Φανουράκη και Σιαμπάν Μπαντάκ και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιάννη Μπούτο βρίσκονται επί ποδός και συντονίζουν τις ενέργειες των συνεργείων.

Τα τρία κλιμάκια του ΕΟΔΥ που αφίχθηκαν χθες στην Ξάνθη μαζί με τον Υφυπουργό πολιτικής προστασίας Νίκο Χαρδαλιά έχουν εγκατασταθεί σε τρία διαφορετικά σημεία του οικισμού και σε οικίσκους όπου λαμβάνονται τα δείγματα ενώ σημαντική έως καθοριστική είναι και η συμβολή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης που παραβρίσκεται στο χώρο με μεγάλο αριθμό προσωπικού και υπό την εποπτεία του ίδιου του Αστυνομικού Διευθυντή κ. Γιώρη και του Αστυνομικού Υποδιευθυντή και διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος κ. Ναλία.

Θα ληφθούν περί τα 300 δείγματα από τρεις διαφορετικές γειτονιές του οικισμού ενώ μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων αναμένονται να εκδοθούν τα αποτελέσματα μέχρι αύριο το βράδυ από που θα εξαρτηθεί και το εύρος των μέτρων που θα παρθούν στη συνέχεια.

Την ίδια στιγμή στο Δημαρχείο Ξάνθης συνεχίζεται μία μαραθώνια σύσκεψη υπό τον υφυπουργό πολιτικής προστασίας κ. Χαρδαλιά τον Δήμαρχο Μανώλη Τσέπελη και άλλους παράγοντες..

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, 13/4/2020}