Μαρίνα Παυλίδου: Η Αστυνομική Σχολή Ξάνθης πρέπει να ξανα-λειτουργήσει… και θα λειτουργήσει!

Η υποψήφια βουλευτής Ν.Δ κα ΜΑΡΙΝΑ ΠΑΥΛΙΔΟΥ βρέθηκε το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης στην αίθουσα της Λέσχης της Δ/νσης Αστυνομίας Ξάνθης στο Αστυνομικό Μέγαρο και παρακολούθησε την ενημερωτική διάλεξη με θέμα «Ο νέος ποινικός κώδικας και κώδικας ποινικής δικονομίας- σύγκριση και αλλαγές του υφιστάμενου νομικού πλαισίου».

Την εκδήλωση διοργάνωσαν από κοινού οι δύο συνδικαλιστικές ενώσεις Αστυνομικών και πιο συγκεκριμένα η Ένωση Αστυνομικών ΕΛΑΣ ΑΜ-Θ και η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ν. Ξάνθης, με προσκεκλημένο ομιλητή τον γνωστό δικηγόρο ποινικολόγο κο Στ. Γιαλάογλου.

Με γνώμονα ότι οι νέοι κώδικες θα τεθούν σε ισχύ από την 1 Ιουλίου 2019, η συγκεκριμένη ενημερωτική εκδήλωση είχε συγχρόνως και ένα ιδιαίτερα επίκαιρο χαρακτήρα, αφού έγινε σε ένα κομβικό χρονικό σημείο, με σκοπό την ενημέρωση του αστυνομικού προσωπικού που θα πρέπει σαφώς να λάβει γνώση.

Η κα Παυλίδου στο πλαίσιο αυτό, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους αστυνομικούς υπαλλήλους του Ν. Ξάνθης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή άσκηση των καθηκόντων τους και που είναι πάρα πολλά σε ότι αφορά τις συνθήκες, την έλλειψη προσωπικού, την έλλειψη τεχνικών, αλλά και αναλώσιμων υλικών, ενώ τέλος το πρόβλημα εστιάστηκε στην αναγκαιότητα επαναλειτουργίας της Σχολής Αστυνομικών Δοκίμων Ξάνθης.

Ένα μείζον θέμα, που όπως είπε η κα Παυλίδου, θα αναλάβει προσωπικά να το φέρει στην Βουλή, δεσμευόμενη για την δυναμική υποστήριξή του μέχρι της οριστικής ικανοποίησης του αιτήματος από την νέα κυβέρνηση της Ν.Δ.

Ένα θέμα που –όπως τόνισε η ίδια- δεν αφορά μόνο τους αστυνομικούς υπαλλήλους, αλλά και όλη την κοινωνία της Ξάνθης, καθόσον δεν μπορεί να παραμένει άλλο στην παρούσα κατάσταση (ως προαναχωρισιακό κέντρο μεταναστών), ένας χώρος που δημιουργήθηκε για να λειτουργήσει ως Αστυνομική Ακαδημία με πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία.

Σε ότι αφορά τους προβληματισμούς των αστυνομικών υπαλλήλων για την υφιστάμενη κατάσταση στο «ΠΡΟΚΕΚΑ» Ξάνθης, η υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ εντόπισε σαφώς τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι λιγοστοί αστυνομικοί υπάλληλοι που υπηρετούν στο εν λόγω κέντρο, σε σχέση με τον όγκο των φιλοξενούμενων και τα επιμέρους προβλήματα που προκύπτουν από αυτήν την ανισότητα

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, 27/6/2019}