«Τραμπούκοι» και «παρακρατικοί» ενωθείτε…

Δεν μπορώ να πω πως με εξέπληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Νίκος Φίλης με την προκλητική του στάση σε όσα δήλωσε δημοσίως για όσους συμμετέχουν στα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για ομάδες «τραμπούκων» και «παρακρατικούς θύλακες» που δεν έχουν «κανένα ντέρτι με την Μακεδονία».

Επιβεβαιώνεται έτσι η υποψία μου πως ο κος Φίλης επιθυμώντας να καλύψει ένα μεγάλο κενό στην πολιτική ζωή του τόπου εξελίσσεται στον Πάγκαλο του ΣΥΡΙΖΑ, υιοθετώντας την τακτική του «μαζί-τα-φάγαμε-Θόδωρου», ο οποίος συνήθιζε να σοκάρει συνομιλητές και δημοσιογράφους σε κάθε δημόσια εμφάνισή του.

Δεν θέλω να επεκταθώ στον σχολιασμό των όσων είπε, αλλά στέκομαι στην επίθεση από τα παπαγαλάκια του Twitter που δέχθηκε ο Γ. Πρετεντέρης όταν σε μια επίδειξη ατυχούς ίσως πολιτικού χιούμορ στην εκπομπή του, ευχόμενος να έχει αίσιο τέλος η περιπέτεια των εγκλωβισμένων παιδιών στην Ταϊλάνδη, αναρωτήθηκε, «σκέψου να είχε εγκλωβιστεί ο Φίλης.. άντε να τον βγάλουν. Ευτυχώς δεν έχει τέτοιες κακοτοπιές ο Φίλης»… Αμέσως κατηγορήθηκε για ρατσιστική συμπεριφορά κ.λπ. Είναι δηλαδή ρατσιστικό να υπονοείς πως ο Φίλης είναι χοντρός, ενώ μπορείς να λες άνετα πως οι συμμετέχοντες στα συλλαλητήρια είναι τραμπούκοι και παρακρατικοί!!! Αυτά είναι σήμερα τα πολιτικά μας ήθη…

Εκτός αυτών ο κ. Φίλης επαίνεσε τη στάση του Πάνου Καμμένου, λέγοντας ότι «ορθώς» δεν προκάλεσε θέμα εθνικής ασφάλειας ρίχνοντας την κυβέρνηση, λόγω των διαφωνιών του με την συμφωνία των Πρεσπών. Μπράβο δηλαδή στον κο Καμμένο που προτίμησε να κρατήσει την καρεκλίτσα του μερικούς μήνες ακόμη, παρά να τιμήσει τα υποτιθέμενα πιστεύω του…

Όσον αφορά τους «τραμπούκους» και τους «παρακρατικούς», μάτια έχουμε κα βλέπουμε… Στην Αλεξανδρούπολη για παράδειγμα, ήταν ολοφάνερο πως το συλλαλητήριο έπηξε στους τραμπούκους… Στη διαδήλωση πήραν μέρος …τραμπούκοι κάθε ηλικίας και εκπροσωπήθηκαν ο …παρακρατικός δήμος Αλεξανδρούπολης, η …παρακρατική Μητρόπολη της Αλεξανδρούπολης και η αντίστοιχη του Διδυμοτείχου καθώς και η ….παρακρατική Ένωση Αποστράτων Στρατού Ξηράς Έβρου.

Για την ιστορία, αμφότεροι οι εκπρόσωποι των Μητροπολιτών αφού κατέστησαν σαφές ότι η Εκκλησία αντιτίθεται στην χρήση του όρου ‘Μακεδονία’ και των παραγώγων του στο όνομα των Σκοπίων, τόνισαν την ανάγκη για ενότητα και αποφυγή του εθνικού διχασμού.

Και για όσους δεν πιστεύουν, έχουμε και φωτογραφικά πειστήρια… Προσοχή!!! Ακολουθούν «σκληρές» εικόνες με… ‘παρακρατικούς και τραμπούκους’ από το συλλαλητήριο…

[Πηγή φωτογραφίας: https://www.visitthraki.gr]

[Πηγή φωτογραφίας: https://www.evros24.gr ]

[Πηγή φωτογραφίας: https://www.evros24.gr ]

[πηγή: http://www.politically.gr/, του Αχιλλέα Σκυριανού, 9/7/2018]