Η Θρακιώτικη γαστρονομία σε πρώτο πλάνο

«Μαγειρέματα και Ζυμώματα» στο STAR Βορείου Ελλάδας. Δυναμικό ξεκίνημα  κάνει στην περιοχή μας ο τηλεοπτικός σταθμός STAR Βορείου Ελλάδος με τους Κρυσταλλία Τσακιρη και Ειρήνη Τσακίρη και Δημήτρης Ντίνας, παρουσιάζοντας παραδοσιακές γεύσεις της Θράκης!

Ο έρωτας περνάει από το στομάχι, το  ίδιο και οι μνήμες, τα βιώματα, οι παραδόσεις. Χρώματα, αρώματα και γεύσεις Θράκης, λοιπόν, έρχονται στα σπίτια σας, μέσα από τη συχνότητα του Star Βορείου Ελλάδος, χάρη στην Κομοτηναία μαγείρισσα Κρυσταλλία Τσακίρη.

Γνωστές και αγαπημένες γεύσεις, αλλά και «θαμμένα» μαγειρικά μυστικά του παρελθόντος, όλα έρχονται στην επιφάνεια κάθε Κυριακή, στην ιδανική ώρα που θέλετε κάτι να «χαζέψετε», δηλαδή στις 16:00!

«Μαγειρέματα και Ζυμώματα», ο τίτλος της εκπομπής, που έχει ήδη βρει το κοινό της, κι έχει ως στόχο την προώθηση της θρακιώτικης γαστρονομίας σε Μακεδονία, Θράκη, μέσω της τηλεόρασης, και σε όλη την Ελλάδα, μέσω του διαδικτύου.

Στον τέταρτο μήνα της πλέον, η εκπομπή έχει κάνει γυρίσματα σε διάφορες τοποθεσίες. Μακριά από τα «στεγανά» του στούντιο, με την πεποίθηση ότι η μαγειρική είναι υπόθεση …σπιτική, τα «Μαγειρέματα και Ζυμώματα» σας μαθαίνουν να μαγειρεύετε νοστιμιές και να ζυμώνετε θρακιώτικες γεύσεις.

Εκτός από το κέντρο της Κομοτηνής, τα γυρίσματα γίνονται και σε πολλούς οικισμούς, με σκοπό την ανάδειξη της γαστρονομίας, των ηθών και εθίμων σε όλο το νομό, της παράδοσής μας που τόσο είναι συνυφασμένη με τη γαστρονομία.

Άλλωστε, η θρακιώτικη κουζίνα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον κράμα γαστρονομικών παραδόσεων της Θράκης, της Ανατολικής Ρωμυλίας, της Καππαδοκίας, του Πόντου, της Τουρκίας, της Αρμενίας, της Καππαδοκίας, των Σαρακατσάνων και των Ρομά. Κάποια από τα πιο δημοφιλή πιάτα είναι το τας-κεμπάπ, η ψητή μελιτζάνα, το χοιρινό με τουρσί (παραδοσιακό πιάτο από την Ανατολική Ρωμυλία), η μπάμπω (χριστουγεννιάτικο φαγητό με εντόσθια και κιμά), τα μαντί (ραβιόλια γεμιστά με κιμά) και το τανοσούρ (από τον Πόντο), ενώ από τα γλυκά τα σαραγλί, χανούμ μπουρέκ (με κρέμα), καταΐφι, σεκέρ παρέ και καζάν ντιπί.

Τα παραπάνω και πολλά-πολλά ακόμη, έρχονται στους δέκτες σας κάθε Κυριακή στις 16:00, μέσα από τη συχνότητα του Star Βορείου Ελλάδος, που έχει μπει ενεργά στα δρώμενα της Κομοτηνής. Οι νοστιμιές είναι δια χειρός της Κρυσταλλίας Τσακίρη, η οποία επιστρατεύει αρκετούς καλεσμένους, σεφ, μαγείρισσες της γειτονιάς και άλλους. Στην παραγωγή οι Δημήτρης Ντίνας και Ειρήνη Τσακίρη, μεριμνούν για το καλύτερο δυνατό -ποιοτικά και αισθητικά- αποτέλεσμα.

{Πηγή δημοσίευσης:  http://www.xronos.gr,  13/7/2017}