«Λουκέτο» για φέτος στο εργοστάσιο ζάχαρης Ορεστιάδας

Δεν υπάρχουν τεύτλα για την λειτουργία του – Καμμία βεβαιότητα για το μέλλον της ΕΒΖ – Σε πλήρη αποβιομηχάνιση ο ακριτικός Νομός Έβρου – Πού πηγαίνουμε;

Κλειστό θα μείνει φέτος το Ζαχαρουργείο της Ορεστιάδας λέει ο δήμαρχος κ. Βασίλης Μαυρίδης, ο οποίος όμως είχε πρόσφατα και μία συνάντηση με τον νέο πρόεδρο  της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.

Από αυτήν αποκόμισε θετικά συμπεράσματα, πλην όμως καμία βεβαιότητα για το μέλλον της εταιρίας. Κρίνοντας ως ρεαλιστή τον νέο πρόεδρο της Εταιρίας, ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης δηλώνει συγκρατημένα αισιόδοξος για το μέλλον της εταιρίας. Αυτό όμως προϋποθέτει να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της νέας διοίκησης, εξ ού και η επιφύλαξη.

Επίσης, ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης είπε στον δήμαρχο Ορεστιάδας ότι θα πληρωθούν οι δανειακές υποχρεώσεις της εταιρίας στην συνεταιριστική τράπεζα Σερρών.

Σημείωση elthraki.gr: Η ουσία είναι πως καταφέραμε να κλείσει και το τελευταίο εργοστάσιο που λειτουργούσε στον τόπο μας. Η δικαιολογία είναι που δεν υπάρχουν τεύτλα για την λειτουργία του. Όπως κατ’ επανάληψιν έγραψε η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, η αποβιομηχάνηση του ακριτικού Νομού Έβρου είναι πλήρης. Δεν απόμεινε ούτε μία παραγωγική μονάδα, γιατί η άγρια φορολογία και η έλλειψη κινήτρων, έδιωξε όλες τις Βιομηχανίες που λειτουργούσαν στο Νομό μας, απέναντι στην Βουλγαρία και την Τουρκία.

Και δυστυχώς καμμία Κυβέρνηση δεν ενδιαφέρθηκε για το μεγάλο αυτό πρόβλημα που σχετίζεται με την ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ του Έβρου. Τις επιπτώσεις, τις βιώνουμε καθημερινά. Ο Έβρος ερημώνει, τα χωριά αδειάζουν, οι νέοι φεύγουν. Υπάρχει μήπως άραγε σκοπιμότητα γύρω απ’ όσα συμβαίνουν; Ήδη οι παλαιοί Εβρίτες, πρόσφυγες οι περισσότεροι την καταγωγή, αναρωτιούνται και προβληματίζονται. Τι άραγε μας περιμένει; Σ.Κ.

{Πηγή δημοσίευσης: https://elthraki.gr/, του Θ.Τ., 8/9/2018}