Λαμπάκης προτρέχων

Στο Επιμελητήριο της Αλεξανδρούπολης, μετά από πρωτοβουλία του προέδρου της ΠΕΔ ΑΜ-Θ Βαγγέλη Λαμπάκη, έγινε συζήτηση για το θέμα της εξόρυξης χρυσού στη Θράκη. 

Σίγουρα η συγκέντρωση, στην οποία παρευρέθηκαν όσοι ούτως ή άλλως αντιτίθενται στην εξόρυξη, δεν έχει καμία σημασία –πέραν του να επαναδιατυπώσουν κάποιοι την αντίθεσή τους–, αφού δεν έχει γίνει καμία ανακοίνωση ακόμη, καμία κίνηση, καμία αίτηση για συγκεκριμένο έργο. Η «πρωτοβουλία Λαμπάκη» ξεκίνησε από την εκφρασμένη πρόθεση της κυβέρνησης δια στόματος πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, πως διερευνάται και το ενδεχόμενο επενδυτικής δραστηριότητας και στη Θράκη, πάντα με την παράμετρο της «σύμφωνης γνώμης της τοπικής κοινωνίας».

Για την ιστορία, δεν συμμετείχε κανείς θεσμικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, ούτε σε βουλευτικό, ούτε σε αυτοδιοικητικό, ούτε και σε τοπικά θεσμικό επίπεδο, όπως επίσης δεν εκπροσωπήθηκε η διοικούσα παράταξη της Περιφέρειας ΑΜ-Θ. Επίσης δεν παρευρέθηκαν αντιπρόσωποι των Μητροπολιτών Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου. 

Η antigold σύναξη Λαμπάκη, κατέληξε στα εξής: 

α) Το ψήφισμα με τις υπογραφές των παριστάμενων να κοινοποιηθεί στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, 

β) Το θέμα της εξόρυξης χρυσού να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο με εισηγητική πρόταση από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης 

γ) να ζητηθεί η δέσμευση από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης ότι τα μέλη του δεν θα συναινέσουν σε ενδεχόμενη πρόταση διεξαγωγής τοπικού δημοψηφίσματος για το θέμα του Χρυσού.

[Φωτό από https://reportal.gr