Για έκτη συνεχόμενη χρονιά θα λειτουργήσει στην Αλεξανδρούπολη το Λαϊκό Φροντιστήριο

Το πρώτο ραντεβού για φέτος είναι την Τρίτη 25 Σεπτέμβρη 2018, από 17.30 έως 19.00 στο 1ο Γυμνάσιο Αλεξ/πολης

Ξεκίνησε και φέτος μία νέα σχολική χρονιά όπου οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί ξέρουν καλά, ότι τα πράγματα δεν θα κυλήσουν «κανονικά», όπως για άλλη μία φορά υπόσχεται η κυβέρνηση.

Οι επιλογές των μαθητών και των γονιών τους μπαίνουν στην πρέσα στο όνομα της «οικονομικής δυσπραγίας» με περικοπές τμημάτων, μαθημάτων επιλογής και ειδικοτήτων. Οι μαθητές στοιβάζονται σε τμήματα των 27 και 28 μαθητών, γιατί το υπουργείο πρέπει να εξοικονομήσει τμήματα και ως εκ τούτου εκπαιδευτικούς. Παρά τα παραπάνω, τα κενά σε εκπαιδευτικούς είναι μεγάλα την ίδια ώρα που έχουν να γίνουν διορισμοί από το 2009 και 25.000 αναπληρωτές δουλεύουν κάθε χρόνο στα σχολεία.

Η κυβέρνηση, σε πλήρη συνεννόηση με την ΕΕ και το ΟΟΣΑ, ετοιμάζουν ένα ακόμα χειρότερο σχολείο για τους μαθητές και τους γονείς. Το νέο νομοσχέδιο που καταρτίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα φτιάξει ένα σχολείο με περισσότερα εμπόδια και εξετάσεις, με σκληρό ανταγωνισμό και «χαμένους» τις λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους. Ένα σχολείο για λίγους και εκλεκτούς.

Στόχος των μαθημάτων αλληλεγγύης δεν είναι σε καμία περίπτωση να υποκαταστήσουμε το δημόσιο σχολείο. Αντίθετα, τα σωματεία και οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ παλεύουν για πραγματικά δωρεάν δημόσιο σχολείο, που να μορφώνει ολόπλευρα και να μην απαιτούνται κανενός είδους επιπλέον φροντιστήρια και μαθήματα. Τα μαθήματα αλληλεγγύης έχουν στόχο να μη στερηθούν τα παιδιά τη βοήθεια, επειδή δεν έχουν να πληρώσουν. Να μη λυγίσουν στις δυσκολίες και τα εμπόδια.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια για να μάθουν γράμματα τα παιδιά της, τα υπέρογκα ποσά που δίνει σε φροντιστήρια, αναλώσιμα κλπ. Μάλιστα κάθε κυβέρνηση βάζει το δικό της λιθαράκι στην πλήρη εμπορευματοποίηση της Παιδείας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Με αυτό τον τρόπο, τα σωματεία θέλουν να βοηθήσουν και έμπρακτα τα παιδιά στο μεγάλο αγώνα που δίνουν κάνοντας πράξη το σύνθημα «ένας για όλους και όλοι για έναν».

Καλούμε όλους τους γονείς, είτε είναι μέλη των σωματείων αυτών είτε όχι, να έρθουν σε επαφή μαζί μας και να εγγράψουν τα παιδιά τους στα μαθήματα.

Επίσης καλούμε όλους τους άνεργους εκπαιδευτικούς, τους φοιτητές καθηγητικών σχολών, αλλά και τους εν ενεργεία εκπαιδευτικούς που θέλουν να βοηθήσουν να επικοινωνήσουν μαζί μας και να κάνουν το Λαϊκό Φροντιστήριο και δική τους υπόθεση.

Κάθε εκπαιδευτικός που κάνει το βήμα να συμμετέχει, αποτελεί αληθινό παράδειγμα παιδαγωγού, είναι δείγμα πραγματικής ταξικής αλληλεγγύης σε όσους δοκιμάζονται από την αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική των κυβερνήσεων διαχρονικά.

Καλούμε τους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να κρατήσουν το χέρι αγωνιστικής αλληλεγγύης που απλώνεται στην πόλη μας με τις δραστηριότητες των εργατικών ταξικών σωματείων. Μαζί έχουμε τη δύναμη να δώσουμε αποφασιστική απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση που μας στερεί τη ζωή και τη μόρφωση.

Κανένας μόνος του, κανένας ανοργάνωτος.

Συνεχίζουμε και φέτος για 5η συνεχή χρονιά τα δωρεάν μαθήματα αλληλεγγύης. Με μεράκι και περηφάνια, στηρίζουμε τα παιδιά των εργατικών – λαϊκών οικογενειών. Ευελπιστούμε να συνεχίσουμε και τις διάφορες δράσεις όπως ενδεικτικά ιστορικούς περιπάτους, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και άλλες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

{Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr/, από ΠΑΜΕ Έβρου, 21/9/2018}