Μαθητές και εκπαιδευτικοί αναπλάθουν το ΚΠΕ Μαρωνείας

Μαθητές του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Διδυμοτείχου, βοηθούν στην ολική ανάπλαση του χώρου στη Ροδόπη, διασκεδάζοντας και μαθαίνοντας

Μαθητές και εκπαιδευτικοί, αναπλάθουν από κοινού το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Μαρωνείας (ΚΠΕ), το οποίο στεγάζεται στο παλιό δημοτικό σχολείο Ιμέρου. Βρεθήκαμε στον χώρο, για να αντικρίσουμε με χαρά μαθητικά χαμόγελα, στο πλαίσιο της τριήμερης δράσης ανάπλασης που πραγματοποιείται από την 1η Φεβρουαρίου στον χώρο.

Εκεί, οι μαθητές του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Διδυμοτείχου, της δευτέρας τάξης, σε συνεργασία με την υπεύθυνη εκπαιδευτικό τους και τους εργαζομένους του ΚΠΕ, τοποθετούν περίπου 20 δενδρύλλια, συνδυάζοντας γνώση και παιχνίδι.

Όπως μας ενημερώνει η υπεύθυνη του ΚΠΕ Έφη Δούπα “τα παιδιά δείχνουν πάρα πολύ διάθεση στο να ομορφύνουν τον χώρο, ασχέτως αν δεν είναι το δικό τους το σχολείο. Δουλεύουν με όρεξη, κι αυτό φαίνεται από το ότι χθες τελειώσαμε στις 5 το απόγευμα, ενώ σήμερα ξεκινήσαμε τις εργασίες στις 8 το πρωί και θα τελειώσουμε πάλι το σούρουπο”.

Αναφορικά με τις δράσεις που γίνονται στο σημείο, μας πληροφορεί ότι “φυτεύτηκαν περισσότερα των διακοσίων φυτών σε μια ποικιλία από δεκαπέντε διαφορικά είδη. Έχουμε διαμορφώσει και τρεις βραχόκηπους”. Η ίδια υπογραμμίζει ότι αρωγοί στη δράση είναι ο Δήμος Μαρωνείας – Σαπών, που έδωσε το χώμα, αλλά και οι Διευθύνσεις Αναδασώσεων Ροδόπης και Σουφλίου, που έδωσαν τα φυτά.

Για το πότε θα δουν το έργο τους να έχει πάρει σάρκα και οστά, η κα Δούπα επισημαίνει ότι “στην φύτευση και γενικά στα καλλωπιστικά φυτά απολαμβάνεις την ομορφιά τους μετά από κάποια χρόνια. Θεωρούμε ότι σε περίπου επτά χρόνια αυτή η προσπάθεια θα έχει φτάσει σε μια πληρότητα το αποτέλεσμά της”.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.xronos.gr/, του Διονύση Βοργιά, 3/2/2018}