Συνέχεια στα τεστ κορωνοϊού για τον γενικό πληθυσμό της Κομοτηνής

Όλη την εβδομάδα δωρεάν τεστ στο παλιό Υγειονομικό

Περί των 15 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού έχουν εντοπιστεί στη Ροδόπη το τελευταίο δεκαήμερο. Γι’ αυτό, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ξεκίνησαν από χθες δωρεάν τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού στον γενικό πληθυσμό.

Πιο συγκεκριμένα, ξεκίνησαν από την Τρίτη δοκιμασίες γρήγορης διάγνωσης του κορωνοϊού  (rapidtest).Οι δειγματοληψίες πραγματοποιούνται στη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας (πρώην Υγειονομικό, Δ/νση:Υψηλάντου και Συμεωνίδη, Κομοτηνή απέναντι από το ΙΚΑ), και θα συνεχιστούν ως εξής:     

  • Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή 14, 15 & 16/10/2020 από 13:00-16:00 μ.μ.

Επισημαίνεται ότι οι δειγματοληψίες πραγματοποιούνται ανώνυμα και δωρεάν με μοναδική προϋπόθεση οι πολίτες να γνωρίζουν τον προσωπικό τους Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).

Οι δειγματοληψίες ξεκίνησαν χθες Δευτέρα, πλην όμως η ενημέρωση από την Περιφέρεια έγινε… στη λήξη του ωραρίου!

Μιλώντας στον «Χ», η νοσηλεύτρια Αγγελική Παπαδοπούλου εξήγησε τι είναι τα rapidtests:  «Τα rapidtests, τα λεγόμενα αντιγονικά, η διαφοροποίησή τους είναι ότι γίνονται με ρινοφαρυγγικό επίχρισμα και το αποτέλεσμά τους βγαίνει εντός 15 λεπτών».

Οι αρμόδιοι αναμένουν την προσέλευση του κόσμου, ώστε να σχηματιστεί όσο το δυνατό πιο ξεκάθαρη εικόνα για την υγειονομική επιβάρυνση του νομού.

Τους κάτοικους Ιμέρου να κάνουν τεστ κορωνοϊού, καλεί ο Δήμος

Εν τω μεταξύ, χθες με ανακοίνωσή του ο Δήμος Μαρωνείας – Σαπών (κατόπιν κρούσματος στον Ίμερο), ενημέρωσε τους κατοίκους του οικισμού, να σπεύσουν να κάνουν το τεστ για τον κορωνοϊό στην Κομοτηνή.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, 13/10/2020}