Η Κομοτηνή γιορτάζει τα 99 χρόνια από την απελευθέρωσή της

Επίσημη έπαρση της ιστορικής σημαίας δια χειρός δημάρχου και κατάθεση στεφάνων δια χειρός μαθητών

Τα 99 χρόνια από την απελευθέρωσή της και την ενσωμάτωσή της στον εθνικό κορμό, γιορτάζει η Κομοτηνή. Σήμερα το πρωί ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις εορτασμού της 99ης επετείου. Συγκεκριμένα, στις 10:30 σήμερα το πρωί, από τον αύλειο χώρο του δημαρχείου, παρουσία του μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κου Παντελεήμονος, του δημάρχου Κομοτηνής Γιώργου Πετρίδη, του αντιδημάρχου Δημήτρη Πολιτειάδης, της προέδρου της ΔΚΕΠΠΑΚ Νατάσας Λιβεριάδου, του ανωτέρου διοικητή Φρουράς Κομοτηνής Λεωνίδα Γιοβάνη και της στρατιωτικής μουσικής, του τέως υπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη, της διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ροδόπης Μαίρης Κοσμίδου, του προέδρου του συλλόγου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ροδόπης Στέφανου Μακρυγιάννη, και άλλων, έλαβε χώρα η παραλαβή της ιστορικής σημαίας της πόλης και αμέσως σχηματίστηκε πομπή η οποία κατέληξε στο ηρώο. Εκεί έγινε η έπαρση της σημαίας από τον δήμαρχο.

Κατόπιν, ψάλθηκε από τον μητροπολίτη επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του ηρώο, παρουσία των πολιτικών, στρατιωτικών, αστυνομικών και εκπαιδευτικών αρχών του νομού και αντιπροσώπων των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Μετά το πέρας αυτής ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους σπουδαστές και μαθητές, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και ανακρούστηκε ο εθνικός ύμνος.

Το απόγευμα στις 7 το απόγευμα αναμένεται μπροστά στον μητροπολιτικό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής η υποδοχή της εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης από τη μονή Βαθυρρύακος, από όπου θα σχηματιστεί λιτανευτική πομπή, η οποία μέσω των οδών Σοφούλη, Δημοκρίτου, Ορφέως και Δημοκρατίας, θα καταλήξει στον καθεδρικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, όπου θα λάβει χώρα η ακολουθία του πανηγυρικού εσπερινού, χοροστατούντος του μητροπολίτη Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, ο οποίος θα  συγχοροστατήσει με τους μητροπολίτες Βέροιας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα, Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονα, Σερρών και Νιγρίτας κ. Θεολόγου, και του Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα.

Δείτε ένα σχετικό βίντεο εδώ:

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, του Διονύση Βοργιά, 13/5/2019}