280 μαθητές από την Κομοτηνή διαγωνίστηκαν στον «Καγκουρό»

Χαρούμενος από την κάθε χρόνο αυξανόμενη συμμετοχή ο Ανδρέας Λύκος, μαθηματικός και μέλος της ομάδας Λογικής του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η ομάδα Λογικής του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής διοργάνωσε στο σχολείο τον διαγωνισμό «Καγκουρό», θεωρώντας ότι ο διαγωνισμός αυτός προάγει τη λογική-κριτική σκέψη των μαθητών. Ο διαγωνισμός διεξάγεται σε 76 χώρες εδώ και πολλά χρόνια και συμμετέχουν μαθητές από Β’ Δημοτικού έως Γ’ Λυκείου. Ο διαγωνισμός έλαβε χώρα το πρωί του Σαββάτου 30/3 και όπως πληροφόρησε τον «Χ» ο μαθηματικός και μέλος της ομάδας Λογικής του σχολείου Ανδρέας Λύκος, οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο με 280 μαθητές να διαγωνίζονται.

Αρχικά, πριν τον διαγωνισμό, από τους διοργανωτές δόθηκαν ευχαριστίες στην διευθύντρια ΔΔΕ Ροδόπης Μαίρη Κοσμίδου, τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής ΔΔΕ Δήμου Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη, τον διευθυντή του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής Νίκο Φωτιάδη, και όσους βοήθησαν ώστε το εγχείρημα να υλοποιηθεί με ασφάλεια για τους μικρούς. Την ομάδα λογικής του 3ου ΓΕΛ απαρτίζουν οι: Κατερίνα Αθανασούλα, Ιορδάνης Καράουστας, Ανδρέας Λύκος, Νένα Λάλλου. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την αυξημένη συμμετοχή», σημείωσε ο κος Λύκος, ο οποίος ανέδειξε ότι – εάν αυξηθούν κι άλλο οι συμμετοχές – θα πρέπει να εξεταστεί ένας μεγαλύτερος χώρος, για να ανταποκριθεί στις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες. Τέλος, άξιο αναφοράς είναι πως περί το Πάσχα, όλοι οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό, θα λάβουν ως δώρο ένα βιβλίο 112 σελίδων, το οποίο θα περιλαμβάνει τις λύσεις σε όλα τα θέματα που ερωτήθηκαν στον διαγωνισμό, όπως και επιπρόσθετους γρίφους για τους μικρούς και μεγάλους μαθητές. Ο διαγωνισμός «Καγκουρό» τέλεσε υπό την αιγίδα του Δήμου Κομοτηνής.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, του Διονύση Βοργιά, 2/4/2019}