Μαθητές του 1ου ΓΕΛ σε ρόλο διπλωμάτη… και με διακρίσεις

Τον περασμένο Δεκέμβρη διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη, στα εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, η δεύτερη προσομοίωση συνδιάσκεψης του ΟΗΕ υπό τον τίτλο «Μαθητές σε ρόλο διπλωμάτη». Στην προσομοίωση συμμετείχε και αποστολή 9 μαθητών από το 1ο ΓΕΛ Κομοτηνής συνοδευόμενη από δύο καθηγήτριες τους. Συγκεκριμένα η αποστολή του 1ο ΓΕΛ αποτελούταν από τους μαθητές Γιάννη Παππά , Βασίλη Ψάλτη, Άννα Μάινα, Σάββα Βεργίδη, Κατερίνα Ζέκου, Ηρώ Μαλλίδου, Λάζαρο Μποζατζίδη, Ελένη Τσαραμπουλίδη, Σταύρο Νεστορίδη και τις συνοδούς καθηγήτριες Αθανασία Βλαχοπούλου και Λίλα Μπούζγα.

Στόχος της προσομοίωσης ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που αφορούν την προστασία και προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου καθώς και η γνωριμία και εξοικείωση τους με ζητήματα εφαρμογής των σχετικών διεθνών Συμβάσεων του ΟΗΕ. Η προσομοίωση επικεντρώθηκε στη διαδικασία ενώπιον των διαφόρων Επιτροπών του ΟΗΕ, που δημιουργήθηκαν και λειτουργούν στο πλαίσιο των διεθνών πράξεων προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Στην εν λόγω διοργάνωση, που συμμετείχαν 700 μαθητές από όλη την Ελλάδα, οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ κατάφεραν να αποσπάσουν και διακρίσεις για  τη συνέπεια , την προετοιμασία και το ήθος τους. Τιμητικές διακρίσεις απέσπασαν οι Γιάννης Παππάς, Άννα Μάινα, Κατερίνα Ζέκου.

{Πηγή δημοσίευσης: http://paratiritis-news.gr/, 29/1/2018}