Κατάληψη στο Ιεροσπουδαστήριο Κομοτηνής

Ζητούν ισορροπία μεταξύ ελληνόγλωσσου και τουρκόγλωσσου προγράμματος και άμεση κατάργηση της απόφασης που μειώνει τη διδασκαλία των μαθημάτων στη μητρική γλώσσα

Αναστάτωση επικρατεί στις τάξεις του Ιεροσπουδαστηρίου Κομοτηνής αναφορικά με το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων. Αποτέλεσμα αυτής ήταν σήμερα οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου να λάβουν απόφαση να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις. Στο σχολείο αυτό που λειτουργεί και την Κυριακή, οι μαθητές έβαλαν «λουκέτο» Κυριακή πρωί, αναρτώντας στην κεντρική είσοδο ανακοινώσεις με τα αιτήματά τους. Αυτά συνοψίζονται στην άμεση κατάργηση της απόφασης που μειώνει τη διδασκαλία των μαθημάτων στη μητρική γλώσσα και τα θρησκευτικά, όπως και να διατηρηθεί η ισορροπία μεταξύ ελληνόγλωσσου και τουρκόγλωσσου προγράμματος, όπως σε όλα τα μειονοτικά σχολεία.

Η κατάληψη της Κυριακής έρχεται σε συνέχεια των αντιδράσεων που προέκυψαν τις προηγούμενες μέρες και της ενημέρωσης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ σχετικά με το ωρολόγιο πρόγραμμα των Μουσουλμανικών Ιεροσπουδαστηρίων Θράκης.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr, της Δήμητρας Συμεωνίδου, 25/11/2018}