Εκπαιδευτές οδήγησης από όλη την Περιφέρεια διαμαρτύρονται στην Κομοτηνή

Για 6η συνεχόμενη εβδομάδα συνεχίζεται η αποχή των εξεταστών από τις εξετάσεις υποψηφίων οδηγών, προβλήματα επιβίωσης για τις σχολές οδηγών

Με κόρνες και εκπαιδευτικά οχήματα, ΙΧ, λεωφορείο μέχρι και φορτηγό, εκπαιδευτές οδήγησης από όλη την Περιφέρεια πραγματοποιούν διαμαρτυρία σήμερα στην Κομοτηνή. Η συγκέντρωση των οχημάτων ξεκίνησε λίγο μετά τις 10.30 το πρωί της Δευτέρας 5 Νοεμβρίου έξω από το κτίριο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και κορυφώθηκε με την αύξηση δεκάδων οχημάτων από τους νομούς Καβάλας, Ξάνθης, Δράμας και Έβρου. Φυσικά οι εκπαιδευτές της Ροδόπης ήταν παρόντες για να ενωθούν με τους συναδέλφους τους υπό τη σκέψη μίας συντονιστικής επιτροπής και να παραδώσουν στον περιφερειάρχη το παρακάτω ψήφισμα:

«Για 6η συνεχόμενη εβδομάδα συνεχίζεται η αποχή των εξεταστών από τις εξετάσεις υποψηφίων οδηγών με αποτέλεσμα πέρα από τη συσσώρευση και ταλαιπωρία των μαθητών να έχουν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα επιβίωσης στις  σχολές μας. Δεν έχουμε τον μήνα Οκτώβριο σχεδόν καθόλου έσοδα και καλούμαστε να αντεπεξέλθουμε στον ΦΠΑ, ΕΝΔΙΑ, ΕΦΚΑ και προσεχώς φόρο εισοδήματος. Το κράτος μας τα ζητάει όλα αυτά δικαίως και αδίκως, όμως δεν μας αφήνει να δουλέψουμε ώστε να ανταπεξέλθουμε. Βέβαια σε αυτά πρέπει να προστεθούν και τα λειτουργικά έξοδα των σχολών μας καθώς και οι ανάγκες των οικογενειών μας. Η ζημιά που έχουμε πάθει είναι ήδη μεγάλη γι’ αυτό καλούμε άμεσα τον υπουργό κο Σπίρτζη να δώσει λύση ξεχωρίζοντας την αμοιβή των εξεταστών από το υπόλοιπο νομοσχέδιο ώστε να δοθεί περαιτέρω χρόνος για την συζήτησή του χωρίς να επηρεάζεται η διαδικασία των εξετάσεων και της δουλειάς μας έως ότου ολοκληρωθεί το νομοσχέδιο».

Την ώρα που οι εκπαιδευτές οδήγησης διατράνωναν τα αιτήματά τους ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος συμμετέχει σε σύσκεψη αυτοδιοικητικών παρούσης της υφυπουργού Εσωτερικών, Μακεδονίας – Θράκης Κατερίνας Νοτοπούλου.

Δείτε εδώ ένα σχετικό βίντεο από την διαμαρτυρία.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr, της Δήμητρας Συμεωνίδου, 5/11/2018}