Το 4ο Γυμνάσιο Κομοτηνής συμμετέχει σε δύο Ευρωπαϊκά προγράμματα

Για το περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά

Τη συμμετοχή του σε δύο ευρωπαϊκά προγράμματα διάρκειας δύο χρόνων ανακοίνωσε το 4ο Γυμνάσιο Κομοτηνής. Το πρώτο πρόγραμμα έχει Περιβαλλοντικό θέμα με τίτλο «Environmental Green Gate Schools (Περιβαλλοντικά Πράσινα Σχολεία)» και θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με σχολεία από τις χώρες Γαλλία (συντονιστικό σχολείο), Ιταλία,  Γερμανία, Λιθουανία, Ρουμανία.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος θα γίνουν διάφορες δραστηριότητες  ανακύκλωσης όπως είναι η έρευνα και η δημιουργία ηλιακών συλλεκτών και ανεμογεννητριών μεταξύ άλλων, η κατασκευή ενός πράσινου τοίχου και η επαφή με εταιρείες που ειδικεύονται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, προγραμματισμός εφαρμογών, χειρισμός ρομπότ στην Πληροφορική, τηλεδιάσκεψη στα αγγλικά,  δημιουργία εγχειριδίου για τον πράσινο τοίχο και άλλες.

Το δεύτερο πρόγραμμα έχει Πολιτιστικό θέμα με τίτλο «Around Cultural Heritage Investigate European Values with Erasmus+ (ACHIEVE) Διερευνώντας τις Ευρωπαϊκές Αξίες μέσα από την Πολιτιστική Κληρονομιά» και θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με σχολεία από τις χώρες Γαλλία (συντονιστικό σχολείο), Πορτογαλία (συντονιστικό σχολείο), Τσεχία, Ιταλία, Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος θα γίνουν διάφορες δραστηριότητες  όπως: Δημιουργία Logo, Δημιουργία Μασκότ, Ενημερωτικό δελτίο, Εφημερίδα Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Ας δημιουργήσουμε μια κάρτα με τα σημαντικά μνημεία, Κοινό φυλλάδιο “Achieve +, Η μάσκα μου έχει ιστορία, Παραδοσιακό βιβλίο μαγειρικής, Το Πασχαλινό μου αυγό είναι ξεχωριστό, Ημέρα Erasmus +, DNA των Μνημείων,  Κοινό Φυλλάδιο “Achieve +, Παιχνίδι με τα μνημεία και θεατρική απόδοση ιστορικών γεγονότων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για αυτό τον σκοπό την εβδομάδα από 15-19 Οκτωβρίου  πραγματοποιήθηκε συνάντηση καθηγητών στο συντονιστικό σχολείο της Πορτογαλίας όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν την υλοποίηση του σχεδίου και πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια etwinning και web 2.0 εργαλείων.

 

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.e-evros.gr/, 23/10/2018}