Στα ρωσικά ΜΜΕ παρουσιάζεται ο “Ρωσικός Κόσμος” της Κομοτηνής

Η πρωτοβουλία του προεδρείου του τμήματος Παρευξεινίων μπορεί να δώσει προστιθέμενη αξία στην συνεργασία με τη Ρωσία

Στα ρωσικά ΜΜΕ παρουσιάζεται ο “Ρωσικός Κόσμος” της Κομοτηνής. Η πρωτοβουλία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κάνει θετική εντύπωση και παρουσιάζεται σε μέσα ενημέρωσης της Ρωσίας. Η πρωτοβουλία του προεδρείου του τμήματος Παρευξεινίων μπορεί να δώσει προστιθέμενη αξία στη συνεργασία με τη Ρωσία. Το πρωί της Τρίτης 9 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κέντρου Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού που δημιουργήθηκε με την υποστήριξη του Ιδρύματος “Ρωσικός Κόσμος” στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών.

Μεταξύ των σκοπών της λειτουργίας του Ρωσικού Κέντρου είναι η διάδοση της ρωσικής γλώσσας, λογοτεχνίας και τέχνης ως σημαντικού στοιχείου του παγκόσμιου πολιτισμού, η υποστήριξη των προγραμμάτων εκμάθησης της ρωσικής γλώσσας, η δημιουργία προϋποθέσεων για όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τα κλασικά και σύγχρονα έργα της ρωσικής λογοτεχνίας και τέχνης καθώς και τον πολυεθνικό πολιτισμό των λαών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η ενημέρωση για τη σύγχρονη ζωή και την ιστορία της Ρωσίας, αλλά και η διεύρυνση των πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και επιστημονικών επαφών και ανταλλαγών με τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Τα εγκαίνια τέλεσαν ο εκτελεστικός διευθυντής του Ιδρύματος Ρωσικός Κόσμος Vladimir Kochin και ο γενικός πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη Alexandr Shcherbakov, παρουσίες που τράβηξαν την προσοχή των ΜΜΕ της Ρωσίας.

 

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.xronos.gr/, 10/10/2018}