Χρωματίζοντας γειτονιές της Κομοτηνής

Νέοι εθελοντές με τον γνωστό καλλιτέχνη Στάθη Γκεβρέκη, ξεκίνησαν να αναβαθμίζουν την εικόνα της δυτικής εισόδου, τις γνωστές γέφυρες – Παρέμβαση με... χρώμα στην αυλή της Παπαδριέλλειου Πινακοθήκης και σε παροπλισμένο βαγόνι στο Σιδηροδρομικό Σταθμό

Έπιασαν μπογιές και πινέλα και βάλθηκαν να ομορφύνουν την είσοδο της Κομοτηνής, τις γνωστές γέφυρες. Το ίδιο πράττουν στην αυλή της Παπαδριέλλειου Πινακοθήκης και σε παροπλισμένο βαγόνι στο Σιδηροδρομικό Σταθμό της πόλης. Νέοι από το εξωτερικό σε συνεργασία με τον Στάθη Γκεβρέκη δηλώνουν την ενεργή παρουσία τους στην πόλη μας, με πράξεις και δράσεις, που έχουν πρακτικό όφελος για όλους και αναδεικνύουν τον σεβασμό στον δημόσιο χώρο.

Ειδικότερα στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας “Upgrade your Neighbourhood Brand your City”, το οποίο πραγματοποιείται με τη συγχρηματοδότηση του Προγράμματος Erasmus + Νεολαία και υλοποιείται από την System & G, 18 νέοι από την Ουκρανία, την Τυνησία, τα Σκόπια και τη Λετονία, οι οποίοι φιλοξενούνται στην πόλη μας για 2 μήνες, μέσα από δράσεις και ποικίλες δραστηριότητες, αναβαθμίζουν τις γειτονιές και συνεισφέρουν στην προσπάθεια ανάδειξής τους.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τα μαθήματα Zumba Kids που πραγματοποιήθηκαν από τις αρχές Ιουνίου και για τρεις εβδομάδες κάθε Τετάρτη, τη δημιουργία πανό, χειροτεχνίες, καθαριότητα με τη βοήθεια και του Οδηγισμού, στην παιδική χαρά Λαμπουσιάδη.

Στην αυλή της Παπαδριέλλειου Πινακοθήκης, τα παιδιά με τη στήριξη του Δήμου Κομοτηνής που παρείχε τις μπογιές, βάφουν και καθαρίζουν το χώρο της αυλής. Επιπρόσθετα, συνέβαλλαν στο μάζεμα και στην προετοιμασία της παραδοσιακής βυσσινάδας, στηρίζοντας την προσπάθεια του Συλλόγου Γυναικών Ρέμβης, οι οποίες κρατούν μια παράδοση χρόνων. Πρόκειται για τη γιορτή βύσσινου η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουλίου και οι νέοι – εθελοντές της System & G έχουν τη δική τους συμβολή σε αυτήν, ευπρεπίζοντας ταυτόχρονα ένα σημαντικό κτίριο για την πόλη.

Από χθες νέοι εθελοντές βρίσκονται στην είσοδο της πόλης, τις γνωστές γέφυρες και με επικεφαλή τον γνωστό καλλιτέχνη Στάθη Γκεβρέκη, ξεκίνησαν να αναβαθμίζουν την εικόνα της εισόδου. Δίνουν χρώμα στους τοίχους και πολύ σύντομα ο Στάθης Γκεβρέκης θα ξεκίνησε ένα γκράφιτι έμπνευσής του. Δείγματα δουλειάς του υπάρχουν σε όλη την πόλη και το σίγουρο είναι ότι την έχουν κάνει ομορφότερη.

Την ερχόμενη εβδομάδα στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Κομοτηνής, σε συνεργασία με τον Όμιλο Μοτοσικλετιστών Κομοτηνής και με επικεφαλή τον Στάθη Γκεβρέκη, οι νέοι εθελοντές θα δώσουν χρώμα σε ένα βαγόνι.

Τέλος, σε συνεργασία με άλλους συλλόγους της πόλης, οι εθελοντές συμμετέχουν ενεργά στη δράση της ΔΚΕΠΠΑΚ «Καλοκαίρι στις γειτονιές».

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.xronos.gr/, της Δήμητρας Συμεωνίδου, 24/6/2018}