Επαφές Ρώσων επιχειρηματιών στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής

Τις εγκαταστάσεις της Interplast Α.Ε. και της Ποτοποιίας-Οινοποιίας Θράκης Α.Β.Ε.Ε. επισκέφτηκαν επιχειρηματίες από το Κρασνοσέλσκυ Αγίας Πετρούπολης – Μαζί τους ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Πολιτειάδης και η δημοτική σύμβουλος Αφροδίτη Καρελιάδου

Μία “πάστα” επιτυχημένων επιχειρηματιών από την περιοχή Κρασνοσέλσκυ της Αγίας Πετρούπολης Ρωσίας, επισκέφτηκε χθες Παρασκευή 4 Μαΐου δύο εργοστάσια πρότυπο του επιχειρείν στην ακριτική Θράκη. Πιο συγκεκριμένα, οι επιχειρηματίες με επικεφαλής της αποστολής τον αναπληρωτή διοικητή της αυτοδιοικητικής περιοχής Κρασνοσέλσκυ της Αγίας Πετρούπολης Ίγκορ Σουσκόφ, επισκέφτηκαν κατά τις μεσημβρινές ώρες – κατά χρονική σειρά – τις εγκαταστάσεις της Interplast Α.Ε. και της Ποτοποιίας-Οινοποιίας Θράκης Α.Β.Ε.Ε.

Οι επαφές ήρθαν στον απόηχο εξαγωγικής δράσης που αναπτύσσουν και οι δύο μεγάλες εταιρίες προς τη Ρωσία, κι έχουν σχέση με την στοχοθεσία των δύο επιχειρήσεων για ακόμη μεγαλύτερη εξαγωγική δραστηριότητα. Ο αναπληρωτής διοικητής του Κρασνοσέλσκυ μάς ενημερώνει σχετικά με τις επαφές που ανέπτυξαν οι επιχειρηματίες στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής: “Η αποστολή μας αποτελείται και από εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής μας, οι οποίοι βρίσκονται μαζί μας για να εκτιμήσουν τις δυνατότητες συνεργασίας με τα αντίστοιχα εργοστάσια και επιχειρήσεις της περιοχής σας”.

Με στοχευμένες ενέργειές της εδώ και μήνες, όπως με την περσινή συμμετοχή σε κορυφαία έκθεση στην Φρανκφούρτη, η Interplast προσπαθεί να διεισδύσει δυναμικά στο επιχειρείν της Ρωσίας και η επίσκεψη των Ρώσων επιχειρηματιών ήταν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναδειχθεί η υπερσύγχρονη δουλειά και τα προϊόντα της εταιρίας.

H Interplast παράγει ολοκληρωμένα συστήματα ύδρευσης, θέρμανσης, κλιματισμού και αποχέτευσης, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα στους τομείς της οικοδομής, των τεχνικών έργων και των βιομηχανικών εγκαταστάσεων. H κεντρική διοίκηση του ομίλου εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, όπου συντονίζονται καθημερινά όλες οι παραγωγικές δράσεις των βιομηχανικών μονάδων. Στη BI.ΠE. Κομοτηνής, σε έναν χώρο 40.000 τ.μ., πραγματοποιείται η παραγωγή πλαστικών σωλήνων και εξαρτημάτων και στο Mενίδι Aττικής σε έναν χώρο 6.000 τ.μ. στεγάζονται η Διεύθυνση Νοτίου Ελλάδας της Interplast και η μονάδα παραγωγής ορειχάλκινων εξαρτημάτων της θυγατρικής της, ELVIOM.

Έχει ήδη κάνει τα πρώτα της εξαγωγικά βήματα στη Ρωσία, για να εμπλουτίσει μία μακρά λίστα χωρών-δεκτών των προϊόντων της (Γερμανία, Βέλγιο, Ιράκ, Εσθονία, Βουλγαρία, Σκόπια, Κύπρος, ΗΠΑ, Αυστραλία κα). Πρόκειται για την Ποτοποιία-Οινοποιία Θράκης Α.Β.Ε.Ε. οι άνθρωποι της οποίας επίσης δεν έχασαν την ευκαιρία να διευρύνουν τη ρωσική τους ατζέντα, πραγματοποιώντας μία ενδελεχή ξενάγηση στους ανθρώπους του Κρασνοσέλσκυ και αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα παραγόμενων προϊόντων της εταιρίας, όπως το διεθνώς αναγνωρισμένο “Ούζο 7” καθώς και άλλα προϊόντα. Στην τελευταία επικοινωνία του “Χ” με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας κο Κουδουμάκη, εκείνος σημείωνε αύξηση κατά 30% στις εξαγωγές σε σύγκριση με το 2009, κι αυτή η επίσκεψη λειτούργησε σε μία καλή κατεύθυνση.

Η Ποτοποιία Οινοποιία Θράκης αυτή την περίοδο ετοιμάζεται να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις της και να αναβαθμίσει τον εξοπλισμό της κάνοντας χρήση του χρηματοδοτικού εργαλείου ΕΣΠΑ και ενός προγράμματος ύψους 700.000 ευρώ.

Τους επιχειρηματίες συνόδευσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Κομοτηνής Δημήτρης Πολιτειάδης, η δημοτική σύμβουλος Αφροδίτη Καρελιάδου, ο πολιτικός μηχανικός Βασίλης Πολιτειάδης, ο πρόεδρος της ΚοινΣΕπ Σπάρτακος Δημήτρης Αμανατίδης, και άλλοι.

Σήμερα η συνάντηση στο ΕΒΕΡ

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το σημερινό (σ.σ. Σάββατο) τετ-α-τετ των επιχειρηματιών στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, όπου το απόγευμα θα τους υποδεχθεί ο πρόεδρος του ΕΒΕΡ Αντώνης Γραβάνης.

Προϊόντα του αγροδιατροφικού τομέα και του κατασκευαστικού τομέα, φαίνεται ότι θα έρθουν στο κέντρο της συζήτησης, ενώ στόχος και των δύο πλευρών,  η καλύτερη δυνατή συνεργασία μεταξύ των επιχειρηματιών της Ροδόπης και του Κρασνοσέλσκυ.

 

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.xronos.gr/, του Διονύση Βοργιά, 5/5/2018}