Τα ραντεβού Ρώσων επιχειρηματιών στην Κομοτηνή

Τα φετινά «Ελευθέρια» θα φέρουν πιο κοντά στην αδελφοποίηση τον Δήμο Κομοτηνής και την περιοχή Κρασνοσέλσκυ της Αγίας Πετρούπολης

Γνωριμία με το τοπικό επιχειρείν και συναντήσεις με επιχειρηματίες και μέλη των τοπικών Επιμελητηρίων και Συνδέσμων Βιομηχανιών, θα έχουν Ρώσοι επιχειρηματίες. Πέντε επιχειρηματίες συμπεριλαμβάνονται στην αποστολή των 12 συνολικά ατόμων που έρχονται στην πόλη μας από την περιοχή Κρασνοσέλσκυ της Αγίας Πετρούπολης

Τα φετινά «Ελευθέρια» θα φέρουν πιο κοντά στην αδελφοποίηση τον Δήμο Κομοτηνής και την περιοχή Κρασνοσέλσκυ της Αγίας Πετρούπολης. Το πρώτο βήμα είχε γίνει τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν αντιπροσωπεία του Δήμου μας είχε παραστεί στο «Ελληνορωσικό Συνέδριο «Αγία Πετρούπολη-Ελλάδα: Ενώνοντας δυνάμεις»  που είχε γίνει επί ρωσικού εδάφους. Τότε η Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, η Αφροδίτη Καρελιάδου και ο Κώστας Καραΐσκος είχαν επισκεφτεί τη ρωσική μεγαλούπολη, με σκοπό, μεταξύ άλλων, να διερευνήσουν τις δυνατότητες ανάπτυξης συνεργασιών και αδελφοποίησης. Η προσπάθεια απέδωσε καρπούς και η σχετική συζήτηση άνοιξε με την Κρασνοσέλσκυ, μια από τις περιφέρειες στις οποίες χωρίζεται διοικητικά η Αγία Πετρούπολη.

Σε συνέχεια του παραπάνω συνεδρίου θα επισκεφτεί την Κομοτηνή μεταξύ 3 και 6 Μαΐου 2018 επίσημη αποστολή 12 ατόμων από την υπό αδελφοποίηση περιοχή Κρασνοσέλσκυ της Αγίας Πετρούπολης. Μαζί με την αποστολή θα επισκεφτεί την πόλη μας μεταξύ 3 και 4 Μαΐου 2018 και το κρατικό μουσικό παραδοσιακό συγκρότημα «Μαρόσκα». Σκοπός της επίσκεψης αυτής είναι η γνωριμία τους με την κοινωνική ζωή της πόλης μας και η συμμετοχή τους στις εορταστικές μας εκδηλώσεις των Ελευθερίων καθώς και η ανταλλαγή εμπειριών σχετικών με τη δράση των δημοτικών αρχών.

Στην αποστολή των 12 ατόμων συμπεριλαμβάνονται και πέντε Ρώσοι επιχειρηματίες, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε επιχειρήσεις στην περιοχή μας και να συναντήσουν εκπροσώπους της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας. Παράλληλα οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής της Κρασνοσέλσκυ θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν επί τριήμερο την περιοχή και να ανταλλάξουν εμπειρίες με τους εδώ συναδέλφους τους. Το συνολικό πόσο που θα απαιτηθεί για την φιλοξενία της επίσημης αποστολής ανέρχεται στο ποσό των 4.000 ευρώ. Το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής στην συνεδρίαση της 26ης Απριλίου έδωσε την ομόφωνη έγκρισή του στη φιλοξενία της αποστολής από τη Ρωσία.

 

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.xronos.gr/, της Δήμητρας Συμεωνίδου,  28/4/2018}