Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Παιδιού και Οικογένειας στις Σάπες

Θα υποστηρίζει κάθε χρόνο περισσότερες από 200 οικογένειες και τα παιδιά τους

Με κάθε επισημότητα ξεκίνησε τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου στις Σάπες η λειτουργία του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των παιδικών χωριών SOS ,η δωδέκατη κατά σειρά δομή που ιδρύεται σε πανελλαδικό επίπεδο και η τρίτη στη Θράκη. Το Κέντρο στεγάζεται σε δύο αίθουσες που παραχώρησε για το σκοπό αυτό ο Δήμος Μαρώνειας Σαπών στον πρώτο όροφο του Πολυκέντρου στις Σάπες.

Στην λιτή τελετή των εγκαινίων την ευλογία του έδωσε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων ενώ τον χαιρετισμό και τις ευχαριστίες του Δημάρχου Γιάννη Σταυρίδη που δεν κατέστη δυνατόν να παραστεί λόγω των σοβαρών προβλημάτων που προκάλεσαν στο Δήμο τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα μετέφερε η Πρόεδρος του ΔΣ Φωτεινή Τσακιράκη.

Χαιρετισμό επίσης απεύθυναν ο Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδας Γιώργος Πρωτόπαπας καθώς και η Πρόεδρος της ΔΕ των Εθελοντριών του Κέντρου Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής Φελίνα Καζάκου. Καταλυτική η συνεισφορά της βιομηχανίας PHARMATEN η οποία καλύπτει το σύνολο των λειτουργικών εξόδων της δομής στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, η οποία εκπροσωπήθηκε από τον Διευθυντή Επικοινωνίας της Κωνσταντίνο Κοτζιά που επίσης απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό ανακοινώνοντας την επέκταση του εργοστασίου στις Σάπες.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Χαράλαμπος Τσάτσας και Οσμάν Σεντάτ, ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Παιδείας Ηλίας Σταυρίδης, ο τ. Πρόεδρος του ΔΣ Ματθαίος Μπαξεβάνης, ο Πρόεδρος της ΔΚ Σαπών Νίκος Κοκκίνης, μέλη εθελοντικών οργανώσεων και συλλόγων από την Κομοτηνή και τις Σάπες και φυσικά συνδημότες.

Σκοπός του έργου που παρέχει το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας είναι η υποστήριξη των οικογενειών σε κρίση εφαρμόζοντας μια ολοκληρωμένη πολιτική πρόληψης που περιλαμβάνει την πρώιμη ανίχνευση των καταστάσεων στις οποίες τα παιδιά λειτουργούν υπό δυσμενείς συνθήκες ανάπτυξης , την πλαισίωση της οικογένειας με σκοπό την αποτελεσματική αντιμετώπιση, με τις δικές της δυνάμεις, των δυσκολιών που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητα της και την λειτουργία εργαστηρίων με στόχο την ανάπτυξη της επικοινωνίας και της συναισθηματικής έκφρασης των παιδιών. Το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στις Σάπες, είναι σε άμεση συνεργασία και σχέση με τα άλλα δύο Κέντρα Στήριξης που λειτουργούν σε Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη και θα υποστηρίζει κάθε χρόνο περισσότερες από 200 οικογένειες και τα παιδιά τους.

Οι υπηρεσίες θα παρέχονται δωρεάν και θα συμπεριλαμβάνουν την εκτίμηση – διάγνωση παιδιών και γονέων, τη συστηματική συμβουλευτική και υποστήριξη προς τους γονείς για την κατάλληλη αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν στην οικογένεια, τη ψυχολογική υποστήριξη παιδιών και γονέων, τη ψυχοθεραπευτική παρέμβαση, την εκπαιδευτική βοήθεια στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, την υλική βοήθεια σε είδη διατροφής, ένδυσης, υπόδησης κ.α., την μαθησιακή στήριξη των παιδιών από εθελοντές και τη δημιουργική απασχόληση παιδιών.

 

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.paratiritis-news.gr/ , 20/12/2017}