Η Μαρία Δαλακούρα η φετινή βασίλισσα του καρναβαλιού της Ξάνθης

Αναστασία Ανανιάδου και Νάταλι Μικάλεφ οι πριγκίπισσες - Βασιλιάς ο «πειρατής» Παναγιώτης Γεωργίου

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής της βασίλισσας για το φετινό καρναβάλι της Ξάνθης, η οποία ακούει στο όνομα Δαλακούρα Μαρία και είναι μόλις 16 ετών.

Δίπλα της θα βρεθούν άλλες δύο πανέμορφες κοπέλες που θα την συνοδεύσουν, ως πριγκίπισσες, η Ανανιάδου Αναστασία από το Κιλκίς (η οποία μάλιστα δεν πήρε το βασιλικό «στέμμα» για μια μόλις ψήφο) και η Μικάλεφ Νάταλι που γεννήθηκε στην Μάλτα και κατοικεί στην Ξάνθη.

Η… πρώτη απόπειρα του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης να επιλέξει μέσα από μια μίνι οντισιόν την βασίλισσα του καρναβαλιού στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, σε μια διαδικασία που κύλησε ομαλά.

Ωστόσο το αξιοσημείωτο είναι ότι από τις 52 ενδιαφερόμενες που δήλωσαν συμμετοχή, στην «μάχη» για το «στέμμα» ρίχθηκαν μόλις οι 15.

Η κριτική επιτροπή αποτελούνται από εκπροσώπους Πολιτιστικών Συλλόγων της Ξάνθης, τα ονόματα των οποίων έγιναν γνωστά εκείνη την ώρα με την αποσφράγιση των φακέλων, από την εκπρόσωπο της Amstel,  τον Πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης κ. Πασχάλη Λύρατζη και το μέλος και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ξάνθη – Σταυρούπολη, Νέα Εποχή» κ. Ιπποκράτη Καμαρίδη. Την παρουσίαση έκανε ο γνωστός Δημήτρης Πετρόπουλος, ενώ η όλη διαδικασία ήταν ανοιχτή για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Ιδιαίτερη…νότα στην διαδικασία έδωσε ο «πειρατής του Λευκού Πύργου» κ. Παναγιώτης Γεωργίου, για τον οποίο κατέστη σαφές ότι θα είναι ο βασιλιάς του καρναβαλιού της Ξάνθης, σε δικό του άρμα και το μόνο σίγουρο είναι ότι η εμφάνισή του θα κλέψει τις εντυπώσεις.

Οι υποψήφιες παρουσιάσθηκαν μπροστά στην κριτική επιτροπή μια προς μια και αφού έλεγαν δύο λόγια για τον εαυτό τους, τις ασχολίες και τα χόμπι τους, κλήθηκαν να απαντήσουν σε ακόμη δυο ερωτήσεις. Τι γνωρίζουν για τον θεσμό του ξανθιώτικου καρναβαλιού; Και γιατί ήθελαν να γίνουν βασίλισσες του καρναβαλιού της Ξάνθης;

Μετά το πέρας της διαδικασίας, Δαλακούρα Μαρία, Ανανιάδου Αναστασία και Μικάλεφ Νάταλι άκουσαν τα ονόματά τους.

 

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.thraki.com.gr, 4/2/2018}