Τρία καράβια εκτελούν πλέον δρομολόγια Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη

Ημερομηνία-ορόσημο για τη Σαμοθράκη και την Αλεξανδρούπολη είναι η 26η Ιουλιου, καθώς είναι η ημέρα κατά την οποία τα καραβια που εκτελούν το μεταξύ τους δρομολόγιο… τριπλασιάστηκαν!

Πιο συγκεκριμένα, στις 26 Ιουλίου εκδόθηκε η σχετική απόφαση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας με βάση την οποία ξεκινούν δρομολόγια στη γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη δύο νεότευκτα ταχύπλοα σκάφη, το «Ζέφυρος» και το «Σαμοθράκη 1».

Το πλοίο «Ζέφυρος» ανήκει στην εταιρία ΣΑΟΣ Ferris στην οποία ανήκει και το «βασικό» πλοίο ΣΑΟΣ που εκτελεί σε μόνιμη βάση το δρομολόγιο, ενώ το «Σαμοθράκη 1» ανήκει στην εταιρία CS Ferries, η οποία συστάθηκε προσφάτως.

Τα ταχύπλοα θα κάνουν το δρομολόγιο από και προς το νησί σε περίπου μία ώρα και το μεν «Ζεφυρος» έχει πάρει έγκριση δρομολογίων μέχρι τις 3/9, το δε «Σαμοθράκη 1» μεχρι τις 30/10.

Αυτό σημαίνει ότι τα τρία καράβια της γραμμής θα παραμείνουν τουλάχιστον για όλο το καλοκαίρι, ενώ και οι δύο εταιρίες έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να διατηρήσουν στη γραμμή τα ταχύπλοα για όλο το χρόνο.