Κανένας Εβρίτης ή Θρακιώτης στους 51 της νέας Κυβέρνησης που ανακοινώθηκε

Κανένας Εβρίτης βουλευτής ή Θρακιώτης από τους 5 που εξέλεξε η Νέα Δημοκρατία, δεν βρίσκεται στην σύνθεση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη που ανακοίνωσε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Αν και υπάρχουν συνολικά 51 ονόματα, ανάμεσα τους και 21 εξωκοινοβουλευτικοί, όμως δεν υπάρχουν σε αυτήν οι Αναστάσιος Δημοσχάκης, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Χρήστος Δερμεντζόπουλος, Σταύρος Κελέτσης και Μιχάλης Τσιλλιγγίρης.

Μοναδικός από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης είναι ο βουλευτής Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος που ανέλαβε υπουργός Εθνικής Άμυνας, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως υφυπουργός του ανέλαβε ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής και όχι ο αναπληρωτής Τομεάρχης Άμυνας του κόμματος Αναστάσιος Δημοσχάκης. Ο επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ και πρώτος σε ψήφους στον Έβρο, δεν πήρε ούτε κάποιο πόστο στο υπουργείο Προστασίας του πολίτη, όπου υπουργός είναι ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ και εξωκοινοβουλευτικός Μιχάλης Χρυσοχοίδης και υπάρχουν Αναπληρωτής υπουργός ο Γιώργος Κουμουτσάκος και υφυπουργός ο παλιός Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Λευτέρης Οικονόμου, συνάδερφος του κ.Δημοσχάκη.

Να θυμίσουμε ότι στην προηγούμενη Κυβέρνηση της Ν.Δ επί Αντώνη Σαμαρά, υπήρχαν 3 Εβρίτες υφυπουργοί οι Άκης Γεροντόπουλος, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος και Γιώργος Ντόλιος.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.evros-news.gr/, 8/7/2019}