Αμετανόητοι «χριστιανοί», καλούν διαδικτυακά σε «αντάρτικο»: Βγείτε όλοι το Μεγάλο Σάββατο

«Αν σε κάθε μπλόκο θα έχει 2-3-4 αστυνομικούς και όλη η υπηρεσία θα είναι σε μπλόκα και δεν θα έχουν ενισχύσεις, πώς θα σταματήσουν 20-50-100 άτομα ανά μπλόκο; Και πού θα τους πάνε όλους; Βγείτε όλοι το Μεγάλο Σάββατο και στείλτε τους στο δ…», «Ανάσταση όλοι έξω», «Μεγάλη Πέμπτη στις 7 το απόγευμα βγαίνουμε κατά χιλιάδες όλοι και πάμε εκκλησία».

Τα παραπάνω είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά καλέσματα «αντάρτικου» για… εισβολές στις εκκλησίες, που έχουν ανιχνεύσει τα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας σε ομάδες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Σε τρία μόνο τέτοια groups στο facebook, τουλάχιστον 20.000 ακόλουθοι καλούν ή ασπάζονται τέτοιου είδους καλέσματα. Πιο σοβαρό ήταν το περιστατικό εντοπισμού ιερέα σε περιοχή της Αθήνας, ο οποίος είχε στείλει μαζικά SMS σε πιστούς για privé… Θεία Κοινωνία! Τους ενημέρωνε πότε θα μπορούσε να τους κοινωνήσει και περίμενε τις απαντήσεις τους. Οι αστυνομικοί αντελήφθησαν τη συγκεκριμένη ενέργεια και ενημέρωσαν τον… προϊστάμενό του, ο οποίος προέβη στις απαιτούμενες επιπλήξεις για αυτοσυγκράτηση του ιερέα.

Στη Λαμία παρατηρήθηκαν αναρτήσεις από αφίσες που ανέφεραν: «Μεγάλη Εβδομάδα-Ανάσταση Εισβολή στις εκκλησίες… αλλιώς σκλαβιά», «Ανοικτή εκκλησία – ελεύθερη Θεία Κοινωνία – Ανάσταση για όλους». Τα μέλη άλλων ομάδων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης προβαίνουν σε φραστικές επιθέσεις κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και κατά των Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκο Χαρδαλιά.

Από την Μεγάλη Πέμπτη ξεκινούν εντατικότερα οι «δοκιμαστικές» περιπολίες αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έξω από Ιερούς Ναούς και κοιμητήρια, προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχουν… ανοιχτές πόρτες και να παρεμβαίνουν στις περιπτώσεις που διαπιστώνουν συγκέντρωση ατόμων έξω από αυτά.

Στο μεταξύ, η απόπειρα δύο Τούρκων, πλήρωμα του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», να σπάσουν την καραντίνα από το ξενοδοχείο που βρισκόταν στα νότια προάστια, προκειμένου να πιουν… καφέ, είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψή τους, την επιβολή προστίμων ύψους 5.000 ευρώ, αλλά και την ενημέρωση των πρεσβειών της χώρας τους.

Εξάλλου, συνεχίζονται οι έλεγχοι για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας. Από το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης μέχρι και το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης βεβαιώθηκαν 150 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια.

{Πηγή δημοσίευσης:  https://www.enikos.gr/, από Ελεύθερος Τύπος, 16/4/2020}