Καβείρια 2018: Μέρες παραμυθιών, μουσικής και μύθων στη Σαμοθράκη

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Σαμοθράκης, η Αction Art για τρίτη χρονιά, διοργανώνει τις εκδηλώσεις ΜΕΡΕΣ ΜΥΘΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ & ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ υπό την Αιγίδα και την υποστήριξη του Δήμου Σαμοθράκης, του Κέντρου Κοινότητας, www.samothraki.gr, τη χορηγία του Ηotel Niki Beach www.nikibeach.gr, την υποστήριξη της Μουσικής Ομάδας ”Ηχοϋφάντες”, και του συλλόγου Βιώσιμη Σαμοθράκη/Sustainable Samothraki http://sustainable-samothraki.net/el/.

Η αφηγήτρια Ροδάνθη Δημητρέση για τρίτη χρονιά καλλιτεχνική επιμελήτρια των εκδηλώσεων, η εξαίρετη μουσικός Γιώτα Τηγανούρια, θεματοφύλακας της μουσικής παράδοσης (αρχαίας, παραδοσιακής, σύγχρονης) και η Μαρία Γκόγκα, μουσικός & αφηγήτρια, μέλος της Ομάδας του Εργαστηρίου Αφηγητών της Action Art, θα συμπράξουν για να παρουσιάσουν μύθους, παραμύθια, θρύλους του νησιού αλλά και της ευρύτερης περιοχής πλαισιωμένα από παραδοσιακή μουσική και τραγούδι (σαντούρι, κιθάρα) και τους μουσικούς δρόμους της φλογέρας και φωνής.

Το πρόγραμμα ξεκινά 18 Αυγούστου, στο Ξηροπόταμο στην «Αυλή», 21:00-22:30, με τη βραδιά αφιερωμένη σε παραμύθια, θρύλους, ιστορίες της Σαμοθράκης, Μικράς Ασίας και της ευρύτερης περιοχής, παραδοσιακά τραγούδια και μουσική( σαντούρι, κιθάρα).

Συνεχίζει στις 19/8, στην Αρχαία Πόλη , Παλιάπολη ,στις 19:00 με την ιστόρηση των γάμων του Κάδμου και της Αρμονίας, μύθους της Αγάπης, τις περιπέτειες του Μεγάλου Θεού Καδμίλου και του γιού του Πάνα, με τη συνοδεία φλογέρας και τραγουδιών.

Ολοκληρώνεται στις 20/8 στο Ξενοδοχείο Niki Beach , 21:00-22:30, ,με παραμύθια απ΄ όλο τον κόσμο και «Ιστορίες Καλοκαιρινής Νυκτός».

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.evros24.gr, 12/8/2018}