Η Ορεστιάδα γιόρτασε τον «Τσικνομπουρμπούλη»

Με παρέλαση καρναβαλιού και αρμάτων – Εντυπωσίασε η μικρή Φιλαρμονική στο Διδυμότειχο – Στις «Λαδόκολες» γιόρτασε η Αλεξανδρούπολη

Για 5η συνεχομένη φορά η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ορεστιάδας διοργάνωσε με επιτυχία τον Τσικνομπουρμπούλη. Μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά ήταν η συμμετοχή στον φετινό “Τσικνομπουρμπούλη 2019”.

Η παρέλαση όπως και τις προηγούμενες χρονιές διέσχισε την Λεωφόρο Βασιλέως Κωνσταντίνου και κατέληξε στην κεντρική πλατεία! Την εκδήλωση παρουσίασε ο Πέτρος Πολυχρονίδης , μικροί και μεγάλοι κατέκλυσαν την πλατεία και το κέφι ήταν πραγματικά διάχυτο!

Φέτος ξεχώρισαν αρκετά γκρουπ για τις περίτεχνες φορεσιές αλλά και τα άρματα που έφτιαξαν! Νικήτρια ομάδα ήταν η “ΤουτανΧΑΜΟΣ” από το Εργαστήρι Πολιτισμού Ν. Ορεστιάδας ”Το Γέννημα”.

Τσίκνισαν στο Διδυμότειχο

Με μουσική, χορό και άφθονα λουκάνικα το τσίκνισαν και φέτος στο Διδυμότειχο. Ο Σύλλογος Μπέη και φέτος έψηνε τα λουκάνικα που ήταν δωρεάν και ο Σύλλογος Θεοδώρα Καντακουζηνή σέρβιρε τα ζεστά λουκάνικα στους δημότες που βρέθηκαν στην εκδήλωση.

Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία με το Ευγενίδιο ίδρυμα Διδυμοτείχου,  που φρόντισε για την διασκέδαση όλων, αλλά και για την διοργάνωση της εκδήλωσης.

Εντύπωση προκάλεσε η “μικρή” φιλαρμονική του δήμου, που παρόλο του μικρού της ηλικίας των παιδιών που την απαρτίζουν, μας χάρισαν κεφάτες μελωδίες.

Στην εκδήλωση μίλησε και ο δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Παρασκευάς Πατσουρίδης, όπου κάλεσε όλους τους δημότες να λάβουν μέρος στην καρναβαλική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη βδομάδα στο Διδυμότειχο.

Στις «λαδόκολες» η Αλεξανδρούπολη

Η οδός Κουντουριώτου ή αλλιώς «οι Λαδόκολλες» στην Αλεξανδρούπολη ήταν ένα από τα σημεία όπου στήθηκαν τα μεγαλύτερα πάρτυ της πόλης την Τσικνοπέμπτη.

Η οδός Κουντουριώτου, γνωστή για τις ταβέρνες της που σερβίρουν το φαγητό στη λαδόκολλα είναι εδώ και χρόνια αγαπημένο σημείο συνάντησης των κρεατοφάγων της πόλης.

Τα τελευταία χρόνια δε, τις Τσικνοπέμπτες στήνεται εκεί ένα μεγάλο πάρτυ και η παράδοση αυτή δεν έσπασε ούτε και φέτος.

Μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές φόρεσαν τις «ιδέες» τους, έβαλαν την καλύτερη τους διάθεση και γλέντησαν μέχρι αργά.

Πάντως, για κάποιους το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης ήταν λίγο πιο «αλμυρό» από των υπολοίπων καθώς η αστυνομία έκανε τους απαραίτητους ελέγχους πέριξ της οδού Κουντουριώτου και όσοι δεν φρόντισαν να παρκάρουν σωστά προκειμένου να μη χάσουν ούτε ένα λεπτό καρναβαλικής διασκέδασης, βρήκαν ένα ροζ χαρτάκι…

Και του χρόνου!

{Πηγή δημοσίευσης: https://elthraki.gr, Θ.Τ., 2/3/2019}