Ιατρικός Σύλλογος Έβρου – 92 χρόνια (1925-2017) δημιουργικής παρουσίας

Πολύτιμη προσφορά στην Ιστορία του τόπου μας, αποτελεί το βιβλίο του Επίτιμου Προέδρου του ΙΣΕ, Ιατρού Δημήτρη Αναστασιάδη – Οι ιατροί του Έβρου ήταν πάντοτε αγαπημένοι και “Ζυμωμένοι” με την Κοινωνία μας

Η έκδοση ενός βιβλίου, μπορεί στις ημέρες μας να θεωρείται κάτι το συνηθισμένο. Όμως η έκδοση του Βιβλίου “ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΒΡΟΥ – 92 ΧΡΟΝΙΑ” που επιμελήθηκε ο επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου Ιατρός Δημήτρης Αναστασιάδης όντως αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός, καθώς μέσα από τις σελίδες του και την πληθώρα σπανίων φωτογραφιών, αποτυπώνεται όχι μόνον η ιστορία του Ι.Σ.Έβρου., αλλά και της Αλεξανδρούπολης.

Χάρις στην επιμονή και μακροχρόνια προσπάθεια του κ. Δημήτρη Αναστασιάδη, κατέστη δυνατή η συγκέντρωση πολύτιμου υλικού, που για εμάς τους παλαιούς, με το φυλλογύρισμα των σελίδων του βιβλίου, προκάλεσε αισθήματα νοσταλγίας και συγκίνησης βλέποντας τις φωτογραφίες αγαπημένων μας ιατρών, που δέθηκαν με την ζωή μας και παραμένουν ζωντανοί στη μνήμη μας για τον αλτρουισμό, την ανθρωπιά, την εντιμότητα και την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο.

Η αποτύπωση της ιστορίας του ιατρικού Συλλόγου Έβρου, ενός από τους μεγαλύτερους ιατρικούς Συλλόγους της Χώρας με 1.100 ιατρούς το 2010, δεν περιορίζεται μόνο στον ιατρικό τομέα καθώς οι ιατροί του τόπου μας ζυμωμένοι κυριολεκτικά με την κοινωνία μας, διακρίθηκαν και για την συμμετοχή τους στην πολιτική ζωή, ως Βουλευτές, Υπουργοί, Δήμαρχοι κ.λπ.

Εκφράζοντας τα θερμά συγχαρητήριά μας προς τον Ιατρικό Σύλλογο Έβρου και τον επίτιμο Πρόεδρο του κ. Δημήτρη Αναστασιάδη, συνιστούμε στους αναγνώστες της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ να προμηθευτούν το βιβλίο από τα Γραφεία του ΙΣΕ στην Αλεξανδρούπολη, γιατί μέσα από τις σελίδες τους θα δουν να αναδύεται μια άλλη εποχή της Ιστορίας του τόπου μας.

{Πηγή δημοσίευσης: https://elthraki.gr/, του Σ.Κ., 19/10/2017}