Τα ιαματικά λουτρά Τραϊανουπολης και Σαμοθράκης περιμένουν

Ανοίγει ο δρόμος για μεγάλες επενδύσεις στον ιαματικό Τουρισμό – Εμείς είμαστε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε επί τέλους, τις δικές μας Λουτροπηγές και να επωφεληθούμε άμεσα; – Υπάρχει σχέδιο; – Υπάρχει πρόταση;

Σε τελικό στάδιο βρίσκεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις προδιαγραφές των κέντρων θαλασσοθεραπείας και των εγκαταστάσεων ιαματικού τουρισμού, η οποία θα διευκολύνει τις σχετικές επενδύσεις για την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών.

Η ανάπτυξη του τουρισμού Υγείας στην Ελλάδα αποτελεί προτεραιότητα της εθνικής τουριστικής πολιτικής, καθώς αποτελεί μία μορφή τουρισμού με σημαντικές οικονομικές και αναπτυξιακές προεκτάσεις για τις τοπικές κοινωνίες και συμβάλλει στην  επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Όπως υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γιώργος Τζιάλλας σε ημερίδες για τον ιατρικό τουρισμό, το υπουργείο εργάζεται για την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού υψηλού επιπέδου, προχωρώντας τη διαδικασία αναγνώρισης των πηγών ως ιαματικών πόρων.

Μίλησε, επίσης, για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας, σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού, όπως είναι οι υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες από υψηλά καταρτισμένο προσωπικό σε χαμηλότερο κόστος, σε σχέση με άλλες χώρες, καθώς και εξαιρετικό κλίμα της Ελλάδας.

Σημείωση elthraki.gr: Οι εκάστοτε κυβερνώντες στην Τοπική αυτοδιοίκηση, κάθε τόσο κατεβάζουν την “προβοσκίδα” τους μ’ αυτά που γράφει η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, που αγωνίζεται για τα συμφέροντα του τόπου μας και για κανέναν άλλον. Ρωτούμε λοιπόν σήμερα: Πόσο έτοιμοι είμαστε να εκμεταλλευθούμε την ευκαιρία που παρουσιάζεται, για την αξιοποίηση των Ιαματικών Λουρών που διαθέτει ο τόπος μας, δηλ. της Τραϊανούπολης και Σαμοθράκης; Υπάρχει σχέδιο; Υπάρχει πρόταση; Ή μόνο…. ποδηλατοδρόμους φτιάχνουμε;

{Πηγή δημοσίευσης: https://elthraki.gr, 13/1/2018}