Οριστικά «hot spot» στη Σταυρούπολη;

1600 άτομα σε ανοιχτού τύπου δομή, λένε οι αποκλειστικές πληροφορίες της «Θ» - Διαψεύδει κάθετα η Χρύσα Ούτση των ΑΝ.ΕΛ

Ιδιαίτερη ανησυχία, λόγω της μεγάλης κινητικότητας που υπάρχει στο Στρατόπεδο «Αναλογίδη» εξέφρασαν στην «Θ» κάτοικοι της ορεινής περιοχής της Σταυρούπολης. Η ανησυχία, έγκειται σε σενάρια (τα οποία σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Θ» φαίνεται ότι σε λίγο καιρό θα αποτελούν πραγματικότητα) που θέλουν την δημιουργία hotspot μεταναστών στην περιοχή.

ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ωστόσο, αποκλειστικές πληροφορίες της «Θ» αναφέρουν ότι ο αριθμός των μεταναστών που αναμένεται στο ανοιχτού τύπου κέντρο φιλοξενίας μεταναστών ανέρχεται σε 1600.

Άλλες πηγές σχολιάζουν μάλιστα ότι «η απόφαση ΚΥΣΕΑ μπορεί να αλλάξει, εφόσον δεν πρόκειται για «Σύνταγμα», που δεν αλλάζει και τόσο εύκολα».

Ανάλογες πληροφορίες για το θέμα, φαίνεται να έχουν και τα μέλη της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Νομού Ξάνθης, με τον πρόεδρό της κ. Νίκο Γουναρίδη, να σημειώνει με έμφαση ωστόσο ότι «δεν υπάρχει τίποτα επίσημο».

Χ. ΟΥΤΣΗ: «ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΤΕΤΟΙΟ ΖΗΤΗΜΑ»

Κάθετα διαψεύδει όλα τα παραπάνω η Τομεάρχης ΑΜΘ των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» κ. Χρύσα Ούτση η οποία αναφέρει επακριβώς ότι «το Στρατόπεδο Σταυρούπολης δεν πρόκειται να γίνει κέντρο, διότι έχει πάρει απόφαση το ΚΥΣΕΑ (Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας), που είναι ανώτατο όργανο, να μην παραχωρηθεί ως κέντρο μεταναστών – προσφύγων. Σε αντίθεση με άλλες κυβερνήσεις που σε μια νύχτα, χωρίς αποφάσεις, εν λευκώ, μετέτρεπαν αστυνομικές σχολές σε κέντρα. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Υπάρχει απόφαση ΚΥΣΕΑ που τα εξαιρεί. Η κινητικότητα έγκειται στο γεγονός ότι ο Στρατός έχει κάθε δικαίωμα να καταγράψει και να ελέγχει την περιουσία του. Αυτό δεν σημαίνει κάτι. Το Στρατόπεδο είναι ενεργό. Υπάρχουν μέσα στρατιωτικοί. Δεν μπορεί να γίνει κέντρο. Υπάρχει απόφαση ΚΥΣΕΑ, που προεδρεύει και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Το Στρατόπεδο είναι ενεργό. Υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν υπηρεσία μέσα. Αν υπάρχει κινητικότητα είναι λογική γιατί είναι οίκημα του Στρατού και έχει δικές του, εσωτερικές εργασίες».

Ν. ΓΟΥΝΑΡΙΔΗΣ: «ΘΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ»

Από πλευράς Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Νομού Ξάνθης τώρα, ο κ. Γουναρίδης αναφέρει επακριβώς στην «Θ» ότι «έχουμε πει πολλές φορές, ότι εμείς σηκώνουμε το «βάρος» του μεταναστευτικού με το ΠΡΟΚΕΚΑ. Έχουμε μεγάλη έλλειψη από αστυνομικό προσωπικό στην διεύθυνσή μας, όπως άλλωστε θα ακούσατε και από τον πρόεδρο της ομοσπονδίας ο οποίος το διαπίστωσε. Ως θεσμικός ρόλος, δεν ασχολούμαστε με το τι θα γίνει στο επιχειρησιακό κομμάτι του υπουργείου μας. Το ζήτημα είναι ότι δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε κάτι νέο στην διεύθυνσή μας. Αν γίνει κάτι τέτοιο θα διαμαρτυρηθούμε και σαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης αλλά και σαν πολίτες της περιοχής που πιστεύουν ότι δεν πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο γιατί ούτως ή άλλως είμαστε μια ιδιόρρυθμη περιοχή, σαν Ξάνθη και σαν Θράκη. Από ότι γνωρίζω δεν υπάρχει κάτι επίσημο. Τώρα όσον αφορά τις φήμες που ακούγονται εδώ και καιρό. Ακούγεται μάλιστα ένας αρκετά μεγάλος αριθμός προσφύγων και η προοπτική ανοιχτού τύπου δομή φιλοξενίας μεταναστών».

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, 1/11/2018}