Ξεκίνησε να λειτουργεί ο Γραμμικός Επιταχυντής του Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης

Σε πλήρη λειτουργία τέθηκε πλέον ο νέος Γραμμικός Επιταχυντής του Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης, που έφτασε στο νοσηλευτικό ίδρυμα ως δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Η εγκατάσταση του νέου μηχανήματος, που παρέχει υψηλής ποιότητας ακτινοθεραπεία στους καρκινοπαθείς όλης της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης χρειάστηκε επτά μήνες για να εγκατασταθεί και να εκπαιδευτεί το προσωπικό, και ήδη υποβάλλονται σε ακτινοβολία μέσω αυτού δώδεκα καρκινοπαθείς.
Όπως ενημερώνει σε ανοικτή επιστολή που κοινοποιεί ο διευθυντής της κλινικής ακτινοθεραπείας του ΠΓΝΕ δρ Μιχάλης Κουκουράκης, το μηχάνημα είναι πολύ υψηλών προδιαγραφων και παρέχει θεραπευτικές υπηρεσίες ανάλογες με αυτές των μεγάλων ακτινοθεραπευτικών κέντρων του κόσμου.
Επίσης, για την εγκατάσταση και λειτουργία του μηχανήματος χρειάστηκε να γίνουν τέσσερις προσλήψεις στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης κάτι που ήταν και προαπαιτούμενο της δωρεας.
Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι το μηχάνημα είναι ιδιαίτερα σύγχρονο, και πάλι δεν επαρκεί για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης (το οποίο εξυπηρετεί όλη την ΑΜΘ αναφορικά με τους καρκινοπαθείς) και ως εκ τούτου ο κος Κουκουράκης στην επιστολή του προτάσσει την ανάγκη προμήθειας και ενός δεύτερου από το υπουργείο Υγείας.
Ο γραμμικός επιταχυντής της Αλεξανδρούπολης είναι μέρος μίας μεγάλης δωρεάς του ΙΣΝ δέκα αντίστοιχων μηχανημάτων σε νοσοκομεία της Ελλάδας, που κόστισε συνολικά 20 εκ ευρώ.