Με 15 τροφίμους ξεκίνησε η λειτουργία του γηροκομείου της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης

Ένα «κόσμημα» στην περιοχή του Σιρόκου Ξάνθης . «Ανοικτό» και σε εθελοντές που το επιθυμούν – «Είναι ευπρόσδεκτοι όλοι οι Ξανθιώτες» σημειώνει με έμφαση ο Σεβ. Μητροπολίτης Ξάνθης στην «Θ» – Θεία Λειτουργία και καφές με συγγενείς, φίλους και γνωστούς τις Κυριακές

Επί 24ώρου βάσεως λειτουργεί εδώ και μερικές εβδομάδες, το Γηροκομείο (πρ. Μονάδα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων) «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ», που βρίσκεται σε μία πανέμορφη περιοχή μέσα στη φύση και συγκεκριμένα στη διασταύρωση του δρόμου που οδηγεί στη Σταυρούπολη με τον δρόμο που οδηγεί στο Σιρόκο.

Οι άρτιες εγκαταστάσεις, το επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό, το πλήθος των ειδικών που συνδράμουν στην λειτουργία της μονάδας αλλά κυρίως η αγάπη και η μέριμνα της τοπικής εκκλησίας για τα άτομα της «τρίτης ηλικίας», αποτελούν τα εχέγγυα εκείνα για την ευόδωση της σημαντικής αυτής προσπάθειας.

ΕΧΟΥΜΕ ΓΥΡΩ ΣΤΟΥΣ 15 ΤΡΟΦΙΜΟΥΣ . ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΦΕΣ ΜΕ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ, ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Μια προσπάθεια για την οποία μίλησε στην «Θ» ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, ο οποίος ανέφερε ότι «έχουμε γύρω στους 15 τροφίμους. Έχει ξεκινήσει η 24ωρη λειτουργία. Γίνεται επίσης Θεία Λειτουργία κάθε Κυριακή κατά την οποία επισκέπτονται οι συγγενείς, οι φίλοι και οι γνωστοί τους γέροντες αλλά και όποιος θέλει να πάει το πρωί να εκκλησιαστεί. Προσφέρεται ένας καφές στην τραπεζαρία σε όλους τους παραβρισκόμενους. Στην μονάδα υπάρχει ιατρικό και νοσηλευτικό μόνιμο προσωπικό. Αν θέλει να επισκεφθεί κάποιος έναν γέροντα τις ώρες του επισκεπτηρίου είναι ευπρόσδεκτος».

ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟΙ…

Αναφορικά με το αν η μονάδα χρήζει και εθελοντικής υποστήριξης από τους Ξανθιώτες, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης, τονίζει ότι «όσον αφορά στην εθελοντική προσφορά, μια σκέψη που μου έρχεται είναι κάποια κομμώτρια που ίσως θέλει να περιποιηθεί την κόμη των γερόντων ή οποιοσδήποτε άλλος, μπορεί να επικοινωνήσει με τον διευθυντή της μονάδας και να συνεννοηθούν. Είναι όλοι ευπρόσδεκτοι. Η μονάδα είναι ανοικτή σε όλο τον Ξανθιώτικο λαό για να την επισκεφθεί, να την γνωρίσει, να δει τις προσφερόμενες υπηρεσίες στους γέροντες κλπ».

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΜΗΜΑ ΑΥΤΟ . 50 ΑΤΟΜΑ Η ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

Κλείνοντας ο ίδιος σημείωσε ότι «ο κόσμος θα πρέπει να την γνωρίσει γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που δεν την γνωρίζουν. Είναι ένα κτιριακό συγκρότημα από τα λίγα που υπάρχουν. Είναι ένα «κόσμημα», που απαιτεί κάποια λειτουργικά έξοδα τα οποία θα πρέπει να καλύπτονται. Θα έλεγα ένα «ξενοδοχείο πέντε αστέρων». Το κτίριο είναι για 50 τροφίμους (25 σε κάθε όροφο). Βέβαια, δική μας μέριμνα είναι να καλυφθεί πρώτα η μια πτέρυγα των 25 ατόμων. Αλλά επαναλαμβάνω ότι είναι ανοικτό στον καθένα που θέλει να το επισκεφθεί ενώ κάθε Κυριακή γίνεται η Θεία Λειτουργία για τους τροφίμους, για τους συγγενείς αλλά και για όποιον επιθυμεί να εκκλησιασθεί εκεί επάνω και να πάει να πιει τον καφέ του. Όποιος επιθυμεί να εγκατασταθεί ως τρόφιμος ή αν κάποιος ενδιαφέρεται να προσφέρει εθελοντικά, μπορεί να επικοινωνήσει απευθείας με την διεύθυνση της μονάδας».

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Ο ΆΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ» της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης δεν απευθύνεται μόνο στην τοπική κοινωνία, αλλά στον ευρύτερο χώρο της Βορείου Ελλάδος.

Για πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο 25410-66004 και να συνομιλήσετε με τον Διευθυντή κ.Αραμπατζή Αθανάσιο καθώς και με την Προϊσταμένη κα. Στάμου Μάρια.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/,  20/11/2019}