Μέσα στο 2019 θα είναι έτοιμο το νέο γηροκομείο της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης

Την Άνοιξη του 2019 θα είναι έτοιμο το νέο γηροκομείο της Αλεξανδρούπολης που αναφέρεται με ευθύνη της Μητρόπολης

Αυτό ανακοίνωσε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος από το Ιωακείμειο Γηροκομείο, όπου έκοψε και την πρωτοχρονιάτικη πίτα.

Ο κος Άνθιμος με την ευκαιρία της παρουσίας των πολιτικών προσώπων, τους ενημέρωσε ότι σύντομα θα χρειαστεί τη βοήθεια τους καθώς η ολοκλήρωση του ιδρύματος είναι πια στην τελική ευθεία και πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα ώστε να ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και το ίδρυμα να φιλοξενήσει τους πρώτους τροφίμους του, αφού οι ανάγκες είναι πολύ αυξημένες στην κοινωνία της Αλεξανδρούπολης.

Αυτό παρατήρησε και ο Μητροπολίτης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πλέον υπάρχει το δίλημμα της ανέγερσης παιδικών σταθμών η γηροκομείων, με δεδομένη τη γήρανση του πληθυσμού και το δημογραφικό πρόβλημα που εντείνεται βαθμηδόν.

Το κατασκευαστικό κομμάτι του νέου ευαγούς ιδρύματος έχει πλέον ολοκληρωθεί είπε ο κος Άνθιμος και τώρα αρχίζει η διαδικασία της οριστικοποίησης της νομικής του μορφής.

Πρέπει όμως να σημειωθεί ότι η λειτουργία του νέου ιδρύματος δεν θα σημάνει τη διακοπή της λειτουργίας του Ιωακειμείου Γηροκομείου, αλλα είναι πιθανό κάποιοι τρόφιμοι του να μεταφερθούν στο νέο. Και αυτό όμως είναι υπό αίρεση καθώς το κτίριο του Ιωακειμείου έχει πρόσφατα υποστεί ανακαίνιση και πλέον είναι ένα «μπιμπελό» όπως είπε ο Μητροπολίτης.

Στο Ιωακείμειο πάντως, που λειτουργεί περίπου για 50 χρόνια, φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή 70 υπερήλικες και εργάζονται 30 άτομα.

Συνολικά, σε όλα τα χρόνια της λειτουργίας του, το Ιωακείμειο έχει φιλοξενήσει περίπου 1000 άτομα τρίτης ηλικίας.

{Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr/, 2/1/2019}