Το ραντεβού του Γιλντιρίμ

Έφυγε αλλά θα ξανάρθει ο Μπιναλί Γιλντιρίμ στη Θράκη

Το ραντεβού του για το φθινόπωρο ανανέωσε με τους κατοίκους της Θράκης που ανήκουν στη μουσουλμανική μειονότητα, ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Ο κος Γιλντιρίμ αφίχθη στην Αλεξανδρούπολη, αμέσως μετά την επίσημη επίσκεψή του στην Αθήνα, με ιδιωτική πτήση, μεγάλη συνοδεία και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, αποδεικνύοντας ακουσίως ότι ο «Δημόκριτος» – το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης- είναι σε θέση να φέρει σε περας επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας.

Ο κος Γιλντιρίμ είχε μία σειρά επαφών στην Κομοτηνή, όπου είδε τον Τούρκο πρόξενο, τον εκλεγμένο μουφτή, το δήμαρχο Αρριανών και τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, ενώ στην Κομοτηνή βρέθηκε και η σύζυγος του Σεμιχά με διαφορετική πτήση από τον ίδιο και διαφορετικό πρόγραμμα.

Η κατάληξη των προγραμμάτων πάντως ήταν κοινή και ήταν το χωριό Λύκειο του δήμου Αρριανών, όπου το ζεύγος και η κουστωδία τους συμμετείχαν σε δείπνο ιφτάρ (δείπνο θρησκευτικού χαρακτήρα στο τέλος κάθε ημέρας καθόλη τη διάρκεια της νηστείας του ραμαζανιού).

Από το Λύκειο ήταν που ο κος Γιλντιρίμ ανακοίνωσε ότι θα ξαναέρθει το φθινόπωρο ενώ για την υποδοχή του είχαν συγκεντρωθεί στον οικισμό πάνω από 5.000 άτομα.

Την επίσκεψη Γιλντιρίμ στη Θράκη παρακολούθησε διακριτικά ο έλληνας υφυπουργός εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ο οποίος είχε και επίσημες συναντήσεις μαζί του στις οποίες διαπιστώθηκε από κοινού ότι η περιοδεία εξελίχθηκε ομαλα.