Αποκαλυπτήρια μνήμης για τον George Treloar

Ο δεσμός του Αυστραλού ύπατου αρμοστή με τον οικισμό που φέρει το όνομά του γίνεται πιο δυνατός

Τα αποκαλυπτήρια της πλακέτας που έδωσε ο κ. David Treloar, ο μικρός γιός του Αυστραλού Ύπατου Αρμοστή George Treloar το όνομα του οποίου φέρει ο οικισμός του Θρυλορίου, η οποία έχει τοποθετηθεί στην είσοδο του κτιρίου της παλιάς κοινότητας πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου κατά την εκδήλωση της κοπής της πίτας του Συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς».

Το περασμένο καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων της Αγίας Μαρίνας «Παρακάθ’ κι Αροθυμίας», ο κ. David Treloar μαζί με μέλη της οικογένειάς του είχε βρεθεί στον οικισμό, και έφεραν μαζί τους μια πλακέτα, στην οποία αναδεικνύεται η προσωπικότητα του Αυστραλού Ύπατου Αρμοστή George Treloar, ο οποίος έκανε πάρα πολλά για την εγκατάσταση των Ποντίων μετά την μικρασιατική καταστροφή, και η σχέση του με το Θρυλόριο.

Σε αυτή, γραμμένη στα Αγγλικά και τα Ελληνικά, είναι το έργο του George Treloar σε όλη τη διάρκεια της παρουσίας του στη χώρα μας, τη συμβολή του για την εγκατάσταση 500.000 προσφύγων, το γεγονός ότι το Θρυλόριο έχει ονομαστεί προς τιμή του αλλά και τα μετάλλια που έλαβε για την ευδόκιμη υπηρεσία του, μαζί με μια φωτογραφία του ιδίου.

Τότε τα μέλη του Συλλόγου είχαν υποσχεθεί ότι θα την αναρτήσουν σε ένα σημαντικό σημείο, με την πρόεδρο του Συλλόγου κ. Χρύσα Μαυρίδου να επισημαίνει πως ο χώρος της κοινότητας, όπου γίνονται οι περισσότερες εκδηλώσεις, είναι το καλύτερο σημείο για αυτό.

Μάλιστα τα αποκαλυπτήρια της πλακέτας μεταδόθηκαν ζωντανά, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, δίνοντας την ευκαιρία στους απογόνους του Treloar να τα παρακολουθήσουν, παρά τη διαφορά της ώρας.

Δείτε ένα σχετικό βίντεο εδώ:

{Πηγή δημοσίευσης: http://paratiritis-news.gr, του Κωνσταντίνου Μαρκενδούδη, 13/2/2018}