Μαθητές & εκπαιδευτικοί από πέντε χώρες επισκέφθηκαν το ΓΕΛ Τυχερού

Το ΓΕ.Λ. Τυχερού συμμετέχοντας στο πρόγραμμα Erasmus+ KA2 είχε τη χαρά να υποδεχθεί και να φιλοξενήσει 10 εκπαιδευτικούς και 28 μαθητές από πέντε χώρες: Τουρκία, Ρουμανία, Πορτογαλία, Βέλγιο και Λιθουανία από τις 22 έως τις 28 Σεπτεμβρίου.

Ο θεματικός πυρήνας του συγκεκριμένου προγράμματος ήταν «Σχολεία του 21ο αιώνα» με κύριο στόχο την προώθηση της καινοτομίας στην εκπαίδευση με τη χρήση των Νέων Τεχνολογιών.

Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκαν επιμορφωτικά σεμινάρια στο χώρο του σχολείου στη διάρκεια των οποίων εκπαιδευτικοί και μαθητές είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν γόνιμες πρακτικές αλλά και να επιμορφωθούν σε νέα, καινοτόμα ψηφιακά εργαλεία που ενισχύουν τις δεξιότητες των μαθητών και βελτιώνουν το εκπαιδευτικό έργο.

Παράλληλα, όλο αυτό το χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές δράσεις εκτός του σχολικού χώρου. Πιο συγκεκριμένα, έγιναν ξεναγήσεις και βιωματικά σεμινάρια σε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία (Μεσημβρία, αρχαιολογικό μουσείο στη Θάσο), επισκέψεις σε μονάδες παραγωγής (ελαιοτριβείο, οικοτεχνική επιχείρηση μετάξης) και περιοχές μοναδικού φυσικού κάλλους (δάσος Δαδιάς), ημερήσια εκδρομή στη Θάσο.

Οι φιλοξενούμενοι, μαθητές και εκπαιδευτικοί από τις παραπάνω χώρες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον τόπο μας και να θαυμάσουν το φυσικό κάλλος του.

Η ζύμωση μαθητών και εκπαιδευτικών διαφορετικών εθνικοτήτων ήταν μια μοναδική εμπειρία για όλους αλλά κυρίως για το Γενικό Λύκειο Τυχερού, καθώς , στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του σχολείου που άρχισε τα προηγούμενα χρόνια, αυτή η δράση ενίσχυσε την ευρωπαϊκή του διάσταση θέτοντας τις βάσεις για μελλοντικές συνεργασίες και συμμετοχή του έμψυχου δυναμικού του σε διεθνή προγράμματα.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, 30/9/2019}