Παρών και ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης στο 1ο Συνέδριο «Future of Retail»

Η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης κ. Κουρμπανιάν Βίβιαν και μέλη του ΔΣ παρευρέθηκαν στο «Future of Retail», που διοργανώθηκε από την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020 στην Αθήνα.

Ένα κορυφαίο forum διαλόγου για την ερμηνεία των σημερινών δεδομένων για το εμπόριο, την ανάλυση των διεθνών τάσεων και τελικά τη διαμόρφωση μιας νέας πρότασης για το μέλλον του εμπορίου.

Τις εργασίες του Συνεδρίου τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρωθυπουργός  κος Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αντιπροέδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κος Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κος Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Υφυπουργός  Ανάπτυξης και Επενδύσεων κος Νίκος Παπαθανάσης, ενώ περισσότεροι από πεντακόσιοι σύνεδροι, εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου από όλη τη χώρα, εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών, ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες και υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων συμμετείχαν στο 1ο Συνέδριο  «Future of Retail».

Την έναρξη του Συνεδρίου κήρυξε ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, υπογραμμίζοντας ότι « Η ανάπτυξη της Ελλάδος θα περάσει μέσα από τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Ειδικά σήμερα, που χάρη στην τεχνολογία μπορείς να χτίσεις μία ηλεκτρονική εμπορική επιχείρηση, ακόμη και μέσα από το ίδιο σου το σπίτι. Το κράτος οφείλει να στέκεται αρωγός στην ιδιωτική πρωτοβουλία, δημιουργώντας ένα επιχειρηματικό περιβάλλον το οποίο χωρίς περιττά ρυθμιστικά εμπόδια, χωρίς υψηλή φορολογική επιβάρυνση, να αναδεικνύει και όχι να καταπνίγει την επιχειρηματικότητα…… Για πρώτη φορά, άλλωστε, μια κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας αλλά εμπιστεύεται και τους ανθρώπους της. Αναμένω, συνεπώς, κι εσείς με τη σειρά σας να πάρετε τη σκυτάλη της προόδου. Να αξιοποιήσετε γόνιμα τις νέες ευκαιρίες που παρουσιάζονται, συντονισμένοι με το ρυθμό ανάπτυξης στον οποίο ήδη κινείται η πατρίδα μας.»

Σημειώνεται ότι σκοπός του «Future of Retail» είναι η εδραίωσή του ως ενός μόνιμου θεσμού παρακολούθησης των ραγδαίων αλλαγών που συντελούνται στο εμπόριο παγκοσμίως καθώς επίσης και η διασφάλιση ενός διαφανούς και αξιόπιστου forum δημόσιου διαλόγου για την εξυπηρέτηση των νέων αναγκών που αναδύονται στον ψηφιακό κόσμο και κατ΄ επέκταση στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, 17/2/2020}