Ο Βέλγος Φιλέλληνας που ζεσταίνει δωρεάν τα σχολεία βρέθηκε και πάλι στον Έβρο

Αγαπά την Ελλάδα και το δείχνει έμπρακτα

Ο Βέλγος Φιλέλληνας Jimmy Jamar που “ζεσταίνει” τα σχολεία της Βορείου Ελλάδας,  βρέθηκε και πάλι στον Έβρο, όπου και έκανε ένα μεγάλο δώρο. Χάρισε το πετρέλαιο θέρμανσης σε 12 σχολικές μονάδες.

Την πρώτη μέρα της επίσκεψής του στον Έβρο επισκέφτηκε 6 σχολεία, στο Σουφλί, τα Λάβαρα, το Διδυμότειχο (2 σχολεία), το Θούριο (σχολείο για παιδιά με ειδικές ανάγκες) και τέλος στην Ρούσσα. Την επόμενη ημέρα παράδοση καυσίμων έγινε και στα σχολεία της Ορεστιάδας (δύο), στη Βύσσα, στα Ρίζια, στον Κυπρίνο και τέλος στα Δίκαια.

Μόνιμος κάτοικος Βρυξελλών, επικεφαλής του γραφείου της Επιτροπής του Βελγίου, τα τελευταία τέσσερα χρόνια οργανώνει την πρωτοβουλία “12 ώρες για την Ελλάδα”. Με τη βοήθεια και τη συμμετοχή τραγουδιστών και μουσικών συλλέγει χρήματα που προορίζονται για τη θέρμανση των σχολείων στον Εβρο και τους υπόλοιπους νομούς της Θράκης.

“Ολα ξεκίνησαν το 2012, εν μέσω της ελληνικής οικονομικής κρίσης, όταν υπηρετούσα στην Ολλανδία. Από τα ταξίδια που έκανα άκουγα πολύ αρνητικά σχόλια για την Ελλάδα, που ήξερα ότι δεν ίσχυαν. Και τότε αποφάσισα να κινητοποιηθώ. Δεν είναι μόνο να λέω καλά πράγματα για τη χώρα σας, αλλά και να κάνω κάτι γι’ αυτήν” διηγείται ο κ. Τζαμάρ.

Και τότε γεννήθηκε η ιδέα των εκδηλώσεων προς ενίσχυση της Ελλάδας. “Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν η μουσική, ο πολιτισμός. Ρώτησα ένα θέατρο πότε έχει κενή ημερομηνία. Μου είπαν μία μετά από δέκα εβδομάδες. Oλο αυτό το διάστημα κοιμήθηκα ελάχιστα για να στήσω έναν οργανισμό μη κερδοσκοπικό και πλήρως διαφανή, προκειμένου να υπάρξει εμπιστοσύνη από όλες τις πλευρές αλλά και ουσιαστική βοήθεια προς την Ελλάδα” αναφέρει.

“Θα επιστρέψουμε το επόμενο έτος. Αυτές ήταν απίστευτες μέρες γεμάτες αγάπη, πάθος και φιλοξενία. Αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται τη βοήθειά μας, τα παιδιά χρειάζονται τη βοήθειά μας”, επεσήμανε ο Jimmy Jamar!

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.e-evros.gr, της Όλιας Γκαντανίδου, 18/1/2018}