Κλασική μουσική στο αρχαίο θέατρο Μαρώνειας

Ανοίγει την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017, στις 9 το βράδυ, στον χώρο του Αρχαίου Θεάτρου Μαρώνειας το 7ο Φεστιβάλ Μαρώνειας-Σαπών με συναυλία κλασικής μουσικής  με έργα για σολίστες μονωδούς (σοπράνο, άλτο, βαρύτονο), μικτή χορωδία και ορχήστρα. Πρόκειται για εκδήλωση που φιλοξενείται για πρώτη φορά στον ιερό χώρο του θεάτρου από την στιγμή που αυτό επαναχρησιμοποιείται .

Θα ερμηνευθούν έργα των VIVALDI, MOZART, VERDI, PUCINI, ΣΕΙΚΙΛΟΥ υπό τη δ/νση του αρχιμουσικού κου Θανάση Τρικούπη.

Εκτός από τα κλασικά έργα, θα παρουσιαστεί και ο «Επιτάφιος» του Σείκιλου, ο οποίος θεωρείται ως το παλαιότερο διεθνώς σωζόμενο μουσικό έργο.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου ,το ωδείο Φαέθων Αλεξανδρούπολης και το σύλλογο μουσικών εκπαιδευτικών Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη ωστόσο η μετακίνηση των θεατών στο χώρο θα γίνει με μέσα του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών για την απόσταση από την διασταύρωση του επαρχιακού δρόμου Μαρώνειας-λιμάνι του Αγίου Χαραλάμπους με τον δρόμο προς το Αρχαίο Θέατρο .

Η μετακίνηση θα ξεκινήσει στις 7 30μμ και θα ολοκληρωθεί στις 9 μμ οπότε και θα ξεκινήσει η εκδήλωση. Η επιστροφή θα γίνει με τον ίδιο τρόπο μετά το τέλος της συναυλίας.

Διαβάστε εδώ το πλήρες πρόγραμμα της μουσικής βραδιάς.