Έξαρση της Ιλαράς στην Ξάνθη. Πάνω από 70 τα κρούσματα !

Σοβαρή έξαρση στη νόσο της Ιλαράς παρατηρείται στην Ξάνθη. Πάνω από 70 είναι τα περιστατικά που έχουν εντοπιστεί στην πόλη από ιδιώτες παιδιάτρους και το Νοσοκομείο της πόλης, το τελευταίο διάστημα.

Η κατάσταση είναι αρκετά σοβαρή και τα κρούσματα εντοπίζονται τόσο στο συνοικισμό του Δροσερού, όπου υπάρχει συχνά ανεπάρκεια στους κατάλληλους εμβολιασμούς αλλά όχι μόνο καθώς κρούσματα υπάρχουν και στον υπόλοιπο γενικό πληθυσμό.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ξάνθης Αχιλλέας Γερόπουλος, επιβεβαιώνει ότι μόνο το τελευταίο διάστημα το Νοσοκομείο αντιμετώπισε μερικές δεκάδες κρούσματα και προσθέτει ότι οι δυσάρεστες αυτές εξελίξεις οφείλονται εν πολλοίς στο “αντιμεβολιαστικό κίνημα”, καλώντας σε σοβαρή περίσκεψη γονείς και επαγγελματίες υγείας ενώ συνιστά ψυχραιμία.

Προσοχή με τους εμβολιασμούς

Όπως αναφέρουν ειδικοί σε όλη την Ελλάδα, η έξαρση της “ξεχασμένης” ασθένειας ξεκίνησε από το φαιδρό πλην επικίνδυνο “αντιεμβολιαστικό” κίνημα με τραγικές επιπτώσεις. Οι γιατροί της Ξάνθης καλούν το κοινό όλων των ηλικιών να ελέξγει στα βιβλιάρια αν έχουν γίνει οι σωστοί εμβολιασμοί για την Ιλαρά και με τις αναγκαίες δόσεις, προκειμένου να προστατευτούν από την έξαρση της νόσου.

 

{Πηγή δημοσίευσης: https://xanthi2.gr/, 18/5/2018}