4.000 κρεβάτια διαθέτει ο Νομός Έβρου

Ανεξάρτητα από το αν είναι πολλά  ή λίγα, ο Νομός Έβρου διαθέτει κατά προσέγγιση 4.000 κλίνες με βάση τα στοιχεία που έχει καταγράψει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας.

Αυτά τα κρεβάτια κατανέμονται σε 62 ξενοδοχεία ανά την επικράτεια του νομού, εκ των οποίων τα 50 βρίσκονται στο ηπειρωτικό τμήμα του και τα 12 στη Σαμοθράκη. Η αναλυτική κατανομή έχει ως εξής:

Στον ηπειρωτικό Έβρο υπάρχουν:

-3- ξενοδοχεία 5 αστέρων

-2- ξενοδοχεία 4 αστέρων

-12- ξενοδοχεία 3 αστέρων

-25- ξενοδοχεία 2 αστέρων

-8- ξενοδοχεία 1 αστεριού

Όλα αυτά μαζί διαθέτουν 1.672 δωμάτια και 3.208 κρεβάτια. Από αυτά τα δωμάτια (και τα κρεβάτια κατά συνέπεια), τα περισσότερα βρίσκονται σε ξενοδοχεία 3 αστέρων, ενώ τα ξενοδοχεία των 5 αστέρων διαθέτουν συνολικά 384 δωμάτια και 762 κλίνες.

Στην Σαμοθράκη υπάρχουν:

-7- ξενοδοχεία 3 αστέρων

-3- ξενοδοχεία 2 αστέρων

-2- ξενοδοχεία 1 αστεριού

Όλα αυτά μαζί διαθέτουν 307 δωμάτια και 602 κρεβάτια.

Και ενώ ο Έβρος μπορεί να φιλοξενήσει μετά βίας 4.000 άτομα, η Τουρκία καταγράφει ιστορικά ρεκόρ στην τουριστική της επισκεψιμότητα, ήδη από το πρώτο πεντάμηνο του 2018. Σε αυτό το διάστημα και με βάση το Τουρκικό Υπουργείο Τουρισμού η γειτονική χώρα έχει δεχθεί περίπου 12 εκατομμύρια τουρίστες με τις εκεί αρχές να εκτιμούν πλέον ότι το 2018 θα είναι μία χρονιά ρεκόρ για τη χώρα η οποία θα αποκομίσει από την τουριστική της κίνηση πάνω από 30 δις δολάρια!

Την ίδια ώρα βέβαια, όλοι παραδέχονται ότι στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη  η ανάγκη για την αύξηση των διαθέσιμων κλινών είναι κάτι παραπάνω από διαπιστωμένη, όμως από την άλλη πλευρά όλοι γνωρίζουν ότι αυτό είναι σχεδόν αδύνατον λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας, αλλά και του νομικού-φορολογικού πλαισίου που διέπει την επενδυτικότητα στην Ελλάδα.

Φέτος βέβαια τα μηνύματα είναι πολύ ενθαρρυντικά και όλα δείχνουν ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ θα δρέψει τους καρπούς της προβολής της στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις που συμμετείχε, αλλά και πάλι οι επισκέπτες που μπορεί να δεχθεί φτάνουν στο ταβάνι των 22.000 διαθέσιμων κλινών που υπάρχουν σε όλη την επικράτεια της (από τον Έβρο μέχρι τη Δράμα).