Στον 4ο Διεθνή Διαγωνισμό Χορωδιών “Antonio Vivaldi” ο «Εύμολπος»

Στην Ρουμανία 32μελής αποστολή για το ερχόμενο διήμερο

Στο Πιτέστι της Ρουμανίας, βρίσκονται από χθες τα μέλη της Χορωδίας «Εύμολπος» που θα εκπροσωπήσουν τη Ροδόπη και τη Θράκη στον 4ο Διεθνή Διαγωνισμό Χορωδιών “Antonio Vivaldi”.

Η 32μελής αποστολή του «Εύμολπου» αναχώρησε χθες Πέμπτη,  για την τρίτη κατά σειρά εμφάνισή τους εκτός Ελλάδας, αυτή τη φορά για τη διεθνή αυτή διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 13 με 15 Απριλίου.

Πρόκειται για την τρίτη συμμετοχή του «Εύμολπου» σε εκτός Ελλάδας διοργάνωση, μετά την επίσκεψή τους στην Κωνσταντινούπολη και την εμφάνισή τους στο ιστορικό Ζάππειο Μέγαρο το 2014 και την αφιερωμένη στους Έλληνες Σαρακατσάνους που έδωσαν στο Σλίβεν της Βουλγαρίας τον Αύγουστο του 2015.

Σήμερα Παρασκευή, 13 Απριλίου τα μέλη της Χορωδίας με τον μαέστρο τους κ. Σάκη Βαργιεμτζίδη θα εμφανιστούν στη σκηνή του Διεθνούς Φεστιβάλ ενώ αύριο, Σάββατο, 14 Απριλίου θα τραγουδήσουν για τους ομογενείς του Βουκουρεστίου.

Το Διεθνές Φεστιβάλ “Antonio Vivaldi” είναι μέρος μιας 30ετούς πολιτιστικής παράδοσης αφιερωμένης στη χορωδιακή τέχνη. Ξεκίνησε το 1986 όποτε και καθιερώθηκε και έκτοτε λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στο Καρπενήσι, ενώ παράλληλες διοργανώσεις πραγματοποιούνται και σε άλλες χώρες των Βαλκανίων.

Καθοδόν για τη Ρουμανία ο κ. Βαργιεμτζίδης μίλησε στον «ΠτΘ» υπογραμμίζοντας το ομαδικό πνεύμα αλλά και την αισιοδοξία που διακατέχει τα μέλη του «Εύμολπου» τονίζοντας πως «αυτό που μας μένει στο τέλος είναι η χαρά μας για το χορωδιακό τραγούδι αλλά και για την ευκαιρία που μας δίνεται μέσα από τέτοιες διοργανώσεις να ανταμώνουμε και να τραγουδούμε με άλλες χορωδίες».

 

{Πηγή δημοσίευσης: http://paratiritis-news.gr, 13/4/2018}