Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής 2017

Ξάνθη

Στην 6η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής ρεμπέτικα, hip-hop, Balkan, reggae, ethnic και όχι μόνο, «γεμίζουν» με μουσική την Ξάνθη. Ακούσματα για κάθε γούστο σε κάθε «γωνιά» της πόλης με τα «χίλια χρώματα».

Τρεις μέρες γεμάτες μουσική σε κάθε γωνιά της Ξάνθης, συνθέτουν το τοπίο της 6ης Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής. Μουσική για κάθε γούστο και για κάθε ηλικία, που δίνουν μια διαφορετική «νότα» στην πόλη με τα χίλια χρώματα που «ανοίγει» για άλλη μια φορά την «αγκαλιά» της σε κάθε, μα κάθε είδος μουσικής.

Η χθεσινή μέρα ξεκίνησε με street music  και παρέλαση κρουστών από την μπάντα αφρικοβραζιλιάνικων κρουστών του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης, με Συναυλία pop – rock – garage rock στην Πλατεία Μητροπόλεως, στην οποία συμμετείχαν οι Mousades music school (Ξάνθη), The Corey’s (Θεσ/νίκη) και Underhill West (Ξάνθη), με Συναυλία pop – rock του μουσικού εργαστηρίου Άγγελου Μουρβάτη «The KIDS” ROCK project» στο οποίο συμμετείχαν οι Underfly (Ξάνθη), Poisonous Fingertips (Ξάνθη), Wheelchairs (Ξάνθη), Fifth Dimension (Ξάνθη) και πολλά άλλα σχήματα, με παράλληλες μουσικές εκδηλώσεις σε καφε – μπαρ της πόλης και με hip hop ρυθμούς στο Πάρκο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου βρέθηκε και η «Θ», με τους Rascal Bronx (Ξάνθη), Ripen (Ξάνθη), Moken (Ξάνθη), Fat Billie (Ξάνθη), Tomik (Ξάνθη), Cap 10 (Ξάνθη), Diek verite nue & Stefi (Ξάνθη), Monologue – D & Soner (Ξάνθη), Vento (Ξάνθη) και Μια Απλή Τρίλιζα (Ξάνθη).

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, όπως μπορείτε να καταλάβετε, «μπροστάρηδες» σε όλο αυτό το εγχείρημα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «οι Βάτραχοι» σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης και με την υποστήριξη του Σωματείου Επαγγελμάτων Με Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, είναι τα τοπικά συγκροτήματα της πόλης μας και όχι μόνο.

Διαβάστε τι δήλωσε ο Μιχάλης Τσέπελης, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ξάνθης «οι Βάτραχοι»: «Σίγουρα περιμένουμε να δούμε μουσικές από αρκετά είδη. Πάμε να καλύψουμε μια μεγάλη γκάμα από είδη μουσικής. Από ρεμπέτικα μέχρι ethnic και από Balkan μεχρι reggae. Είναι ένα αρκετά ένα δυνατό τριήμερο. Σε αρκετά σημεία της πόλης, θα υπάρχουν διάφορες μουσικές εκδηλώσεις. Όλες ξεκινούν νωρίς το απόγευμα και τελειώνουν 11 το βράδυ, σε πολλά σημεία. Είναι περίπου 20 σημεία μαζί με τα καφέ – μπαρ που συμμετέχουν και επίσης όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν για τον κόσμο. Κάτι που επιδιώκουμε κάθε χρόνο είναι να καλύψουμε όλα τα γούστα. Δεν πάμε μόνο στο rock ή μόνο στο  hip-hop. Επικεντρωνόμαστε στο να καταφέρουμε να έχουμε αρκετά είδη και διαφορετικά είδη μουσικής, ώστε να απευθυνόμαστε και σε μεγαλύτερο εύρος ηλικιών και φυσικά να δίνουμε βήμα σε κάθε καλλιτέχνη της πόλης μας αλλά και σε καλλιτέχνες από γειτονικούς νομούς. Έχουμε λοιπόν σχήματα από Καβάλα, από Δράμα, από Ιωάννινα, από Θεσσαλονίκη. Έχουμε αρκετά σχήματα. Περίπου 42 σχήματα και σίγουρα το πρόγραμμα είναι αρκετά πλούσιο και θα έλεγα ότι από τον Βόλο και επάνω μέχρι και τον Έβρο, η Ξάνθη έχει το πιο «δυνατό» πρόγραμμα της 6ης Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής στην Ελλάδα και για φέτος. Στο ξεκίνημα είδαμε έναν «χαμό» και στα social media και αρκετές αναρτήσεις από διάφορες γωνιές της πόλης. Θα συνεχίσουμε με αρκετές εκδηλώσεις σε αρκετά σημεία. Καλούμε τον κόσμο να βγει και να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις τις αρεσκείας του, περπατώντας στα σοκάκια της πόλης».

 

[ΠΗΓΗ: http://www.thraki.com.gr, 22/6/2017]