Για δεύτερη χρονιά στην Κομοτηνή η Εθνική μπάσκετ ΑμεΑ

Μέλη της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Κομοτηναίων και τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης

Ένιωσαν την φιλοξενία της Κομοτηνής κι αντιλήφθηκαν ότι πρόκειται για μία πόλη που παλεύει καθημερινά ώστε τα άτομα με αναπηρία να ζουν καλύτερα και να αναπτύσσουν εξωστρέφεια, γι’ αυτό και επέστρεψαν. Πρόκειται για τα μέλη της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο που την Δευτέρα 11 Ιουνίου βρέθηκαν στην Κομοτηνή, για να συναντηθούν το πρωί με τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη και το μεσημέρι με τον δήμαρχο Κομοτηναίων Γιώργο Πετρίδη.

Στις συναντήσεις βρέθηκαν οι: Πρόεδρος Τάκης Καλούδης, έφορος Γρηγόρης Κοντοδήμος, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων Δημήτρης Τσιακμάκης, από κοινού με τον πρόεδρο του Ηρόδικου Κομοτηνής Μιχάλη Ραγκούση και τον προπονητή της ομάδας μπάσκετ ΑμεΑ του Ηρόδικου Κίμωνα Λεχούδη.

Υπενθυμίζουμε ότι πέρσι φιλοξενήθηκε στην Κομοτηνή η Ελληνική Εθνική Ομάδα Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο, φέρνοντας μαζί της και ένα τουρνουά εθνικών ομάδων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο, με τις αντίστοιχες Εθνικές Βουλγαρίας και Κύπρου. Η σχετική πρωτοβουλία ανήκε στο Αθλητικό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία Ηρόδικος, ο οποίος διεξήγαγε την δράση με την στήριξη του Δήμου Κομοτηνής και της αντιπεριφέρειας Ροδόπης. Η Εθνική έμεινε στα πάντα ικανοποιημένη, γι’ αυτό και επιστρέφει στην πόλη για την καλοκαιρινή της προετοιμασία κι ένα ακόμη διεθνές τουρνουά κόντρα σε Σερβία, Κύπρο και Βουλγαρία. Έτσι, η Κομοτηνή αποδεικνύει ότι είναι το μπασκετικό “κέντρο” του αθλητισμού ΑμεΑ για μία ακόμη χρονιά.

Στις συναντήσεις τους, η άνθρωποι της Ομοσπονδίας δέχθηκαν την στήριξη της αντιπεριφέρειας Ροδόπης, δια στόματος Νίκου Τσαλικίδη, και του Δήμου Κομοτηνής, δια στόματος Γιώργου Πετρίδη. Η στήριξη θα είναι υλικοτεχνική και οικονομική.

Ο έφορος Γρηγόρης Κοντοδήμος δήλωσε στον “Χ” ότι “ερχόμαστε στην Κομοτηνή σε συνέχεια της άψογης συνεργασίας που είχαμε πέρσι όπου για πρώτη φορά το μπάσκετ με αμαξίδιο και η Εθνική έκανε προετοιμασία υψηλών προσδοκιών στην Κομοτηνή, με τη βοήθεια όλων και πάνω από όλα του Ηρόδικου. Ο κόσμος της Κομοτηνής μας αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή, γι’ αυτό και ερχόμαστε για δεύτερη χρονιά στην πόλη, για να προετοιμαστούμε και να κάνουμε ένα διεθνές τουρνουά που θα αναδείξει τόσο το μπάσκετ με αμαξίδιο όσο και την Κομοτηνή”, μιας που όπως μας πληροφόρησε ο Μιχάλης Ραγκούσης (ο οποίος είναι “ο άνθρωπος για όλα” όπως είπε ο κος Κοντοδήμος) – εκτός από την προβολή που θα πάρει η πόλη μέσω των επισκεπτών – τουλάχιστον ένας αγώνας (αν όχι και οι τρεις της Εθνικής) θα προβληθεί πανελλαδικά μέσω τηλεόρασης.

Η Εθνική Ομάδα θα φτάσει στην Κομοτηνή στις 9 Ιουλίου, ενώ το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 17-19 Ιουλίου. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως όλα αυτά τα σημαντικά για τα αθλητισμό της Ροδόπης γεγονότα, έρχονται ως επιστέγασμα της πρώτης χρονιάς που η ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο του Ηρόδικου συμμετείχε στο πανελλαδικό πρωτάθλημα!

 

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.xronos.gr/, του Διονύση Βοργιά, 12/6/2018}