Πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ για την στήριξη της επιχειρηματικότητας σε Δράμα, Καβάλα και Έβρο

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, πόροι συνολικού ύψους 1.076.880 ευρώ από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας θα διατεθούν στα Επιμελητήρια Δράμας, Καβάλας και Έβρου καθώς και στο Δήμο Δράμας για δράσεις που έχουν στόχο την στήριξη της επιχειρηματικότητας, στο πλαίσιο των Στρατηγικών Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης των αντίστοιχων Δήμων.

Ενόψει της υπογραφής της απόφασης για τη χρηματοδότηση, ο κ. Μέτιος, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Κώστα Κινατζίδη, επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Δράμας και είχε συζήτηση με τον πρόεδρο κ. Στέφανο Γεωργιάδη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την επιχειρηματική ανάπτυξη και τις σχεδιαζόμενες δράσεις της Περιφέρειας για την στήριξη της επιχειρηματικότητας.

Στη Δράμα, η Περιφέρεια θα διαθέσει από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα 581.105 ευρώ για την πραγματοποίηση τριών έργων.

Στην Καβάλα, η Περιφέρεια θα διαθέσει από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα 310.375 ευρώ προκειμένου το Επιμελητήριο να δημιουργήσει μια πλήρως εξοπλισμένη δομή στήριξης επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

Έβρος – Δημιουργία δομής στήριξης της επιχειρηματικότητας

Στον Έβρο, η Περιφέρεια θα διαθέσει από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα 185.400 ευρώ προκειμένου το Επιμελητήριο να δημιουργήσει μια δομή στήριξης της επιχειρηματικότητας στην Αλεξανδρούπολη. Στόχος της δομής θα είναι η ενίσχυση της αυτο-απασχόλησης μέσα από την υποστήριξη ατόμων, κατά βάση ανέργων, που επιθυμούν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση και έχουν εργασθεί σε ένα επιχειρηματικό πλάνο. Η δομή θα δίνει προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες των ανέργων, ενώ θα μπορεί να φιλοξενήσει και υπό σύσταση επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο ανάπτυξης και έχουν ανάγκη καθοδήγησης και δικτύωσης.

{Πηγή δημοσίευσης: https://elthraki.gr/, 27/11/2018}